search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:22
MENU CLOSE

Κίνα: Εντοπίστηκε κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εν μέσω στρατιωτικής άσκησης

25.08.2020 17:10
Κίνα: Εντοπίστηκε κατασκοπευτικό αεροσκάφος των ΗΠΑ εν μέσω στρατιωτικής άσκησης - Media

 

Ο κινεζικός στρατός την Τρίτη ισχυρίστηκε ότι ένα αμερικανικό κατασκοπευτικό αεροπλάνο εισήλθε σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων της κινεζικής βόρειας στρατιωτικής περιοχής κάνοντας λόγο για «ξεκάθαρη πρόκληση».

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας της χώρας, η Κίνα υπέβαλε «αυστηρή διαμαρτυρία» στις Ηνωμένες Πολιτείες αφού ένα αεροσκάφος αναγνώρισης U-2 των ΗΠΑ πέταξε σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων κατά τη διάρκεια κινεζικών στρατιωτικών ασκήσεων.

«Σήμερα, ένα αμερικανικό αναγνωριστικό αεροσκάφος U-2 εισήλθε σε ζώνη απαγόρευσης πτήσεων της βόρειας ζώνης μάχης του Κινεζικού Λαϊκού Απελευθερωτικού Στρατού, όπου χρησιμοποιούνταν πραγματικά πυρά» αναφέρει η δήλωση, όπως μεταδίδει το Sputnik.

Το κινεζικό Υπουργείο Άμυνας σημείωσε ότι οι αμερικανικές ενέργειες θα μπορούσαν εύκολα να οδηγήσουν σε παρεξηγήσεις και ακόμη και σε περιστατικό στη θάλασσα ή στον αέρα.

«Αυτή είναι μια ξεκάθαρη πρόκληση. Η Κίνα διαμαρτύρεται και έχει ήδη ενημερώσει την πλευρά των ΗΠΑ. Η κινεζική πλευρά απαιτεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες να σταματήσουν αμέσως αυτές τις προκλητικές ενέργειες και να λάβουν πρακτικά μέτρα για την προστασία της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή» αναφέρει η ανακοίνωση του Υπουργείου για το συμβάν.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 00:21