search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:35
MENU CLOSE

Η νύχτα του Σαν Λορέντζο

14.09.2012 10:25
Η νύχτα του Σαν Λορέντζο - Media

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία****

Αν και γυρισμένη το 1982, η ταινία θεωρείται από τις καλύτερες του ιταλικού σινεμά, και ίσως είναι η καλύ­τερη των Ταβιάνι.

Του Δημήτρη Κανέλλη

Βαθμολογία**** 

Σκηνοθεσία: Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι. Πρωταγωνιστούν: Ομέρο Αντονούτι, Μαργαρίτα Λοζάνο, Κλαούντιο Μπιγκάλε, Μάσιμο Μπορέτι. 

Αν και γυρισμένη το 1982, η ταινία θεωρείται από τις καλύτερες του ιταλικού σινεμά, και ίσως είναι η καλύ­τερη των Ταβιάνι. Πρόκειται για πολεμικό – κοινωνικό δράμα, που προσφέρει άφθονο υλικό στους σκηνοθέτες να επεξεργαστούν με θαυμαστή γνωστική επάρκεια το τεράστιο θέμα της μνήμης. Ιστορικής, κοινωνικής και υπαρξιακής. Στην ταινία, μια γυναίκα θυμάται πράγματα και καταστάσεις που αναδύονταν μέσα από τη φρίκη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ο λυρισμός, η ποίηση, η τραγωδία αλλά και το κωμικό στοιχείο συνυπάρχουν με απόλυτη αρμονία σε μια ταινία που εμπεριέχει και αρκετά αυτοβιογραφικά στοιχεία των δύο αδελφών. Ο τίτλος είναι «δανεισμένος» από την ιταλική παράδοση που θέλει τη Νύχτα του Σαν Λορέντζο να καλύπτεται από πεφταστέρια, τα οποία μπορούν να υλοποιήσουν κάθε μας επιθυμία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:35