search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:31
MENU CLOSE

Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν επιστρέφει στο Λίβανο την 1η Σεπτεμβρίου

26.08.2020 12:19
Γαλλία: Ο Εμανουέλ Μακρόν επιστρέφει στο Λίβανο την 1η Σεπτεμβρίου - Media

 

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν θα επισκεφθεί την Βηρυτό, την πρωτεύουσα του Λιβάνου, την 1η Σεπτεμβρίου, ανακοινώθηκε σήμερα από το γραφείο του.

Ο Μακρόν είναι ο πρώτος ξένος ηγέτης που επισκέφθηκε την Βηρυτό μετά την γιγάντια έκρηξη που κατέστρεψε τμήμα της λιβανικής πρωτεύουσας στις αρχές του Αυγούστου.

Κατά την πρώτη του επίσκεψη, ο πρόεδρος της Γαλλίας έγινε αποδέκτης έντονων διαμαρτυριών κατά του πολιτικού κατεστημένου του Λιβάνου, ενώ ο Ταγίπ Ερντογάν, με δικές του βλέψεις στο Λίβανο, τον κατηγόρησε για «αποικιοκρατική συμπεριφορά».

Στο μεταξύ, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός του Λιβάνου Χασάν Ντίαμπ προειδοποίησε την Τετάρτη ότι η χώρα κινδυνεύει να χάσει τον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού, μετά την άνοδο των κρουσμάτων που παρατηρήθηκε έπειτα από την τεράστια έκρηξη που συγκλόνισε τη Βηρυτό στις 4 Αυγούστου.

Τις δύο εβδομάδες μετά την έκρηξη αυτή ο αριθμός των κρουσμάτων διπλασιάστηκε, καθώς η επιδημία εξαπλώθηκε στα νοσοκομεία όπου νοσηλεύονταν οι δεκάδες τραυματίες της έκρηξης, δήλωσαν γιατροί.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:30