search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:04
MENU CLOSE

Ακάρ για συμφωνία Αθήνας-Καΐρου: «Την ΕΕ και όλο τον κόσμο να έχουν μαζί τους, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα»

27.08.2020 08:40
Νέο παραλήρημα Ακάρ: Υπάρχουν νησιά που η κυριαρχία τους δεν έχει δοθεί στην Ελλάδα - Media

 

Εμμένοντας στην σκληρή γραμμή, ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Χουλουσί Ακάρ κατηγόρησε την Ελλάδα και την Αίγυπτο για τη συμφωνία τους για την ΑΟΖ και παράλληλα διαμήνυσε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη και έχει τη δύναμη να υπερασπιστεί τα συμφέροντα και τα δικαιώματά της.

Libya'da Son Durum Ne? Hulusi Akar'dan Libya Açıklaması - YouTube

Ο Ακάρ πρόσθεσε ότι ακόμη και εάν η Αθήνα και το Κάιρο έχουν μαζί τους όλη την ΕΕ και όλο τον κόσμο, δεν μπορούν να αλλάξουν την πραγματικότητα. «Δύο επί δύο, δεν κάνει πέντε κάνει τέσσερα», τόνισε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

Είπε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει τις σεισμικές έρευνες για όσο χρειαστεί έως ότου ολοκληρωθούν λέγοντας ότι δεν υπάρχει ούτε χρονικό όριο ούτε κάποιος άλλος περιορισμός. Πρόσθεσε ότι γίνονται τεχνολογικές εργασίες και πως οι τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις βρίσκονται εκεί.

Όπως εξήγησε ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία, Μανώλης Κωστίδης, μετά και το τηλεφώνημα Τραμπ σε Ερντογάν μένει να φανεί τι θα γίνει στις 8.59 οπότε λήγει η Navtex που αφορά τη δραστηριότητα του Ορούτς Ρέις.

Σημερινό δημοσίευμα της Γενί Σαφάκ πάντως αναφέρει ότι η Τουρκία σχεδιάζει έρευνες νότια του Καστελόριζου και δυτικά της Ρόδου.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 15:02