search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:33
MENU CLOSE

Σε «βέρτιγκο» η Rolls-Royce: Απώλειες ρεκόρ ύψους 5,4 δισ. λιρών

27.08.2020 17:57
Σε «βέρτιγκο» η Rolls-Royce: Απώλειες ρεκόρ ύψους 5,4 δισ. λιρών - Media

 

Η Rolls-Royce, κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων τζετ, ανακοίνωσε ρεκόρ απωλειών ύψους 5,4 δισεκατομμυρίων λιρών για το το πρώτο εξάμηνο του 2020. Οι απώλειες αυτές οφείλονται στην κατάρρευση των αεροπορικών μεταφορών κατά τη διάρκεια της πανδημίας που προκάλεσε μείωση στη ζήτηση των προϊόντων της.

Η εταιρεία, με έδρα το Ντέρμπι, ανέφερε ότι αρχικά είχε προγραμματίσει να κατασκευάσει 450 κινητήρες μέσα στο 2020, αλλά τελικά θα παραδώσει μόλις 250. H Rolls-Royce πραγματοποιεί τη μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην ιστορία της και αναμένεται να βάλει «λουκέτο» σε πολλές μονάδες παραγωγής καθώς ενοποιεί τις κατασκευαστικές της δραστηριότητες.

Η Rolls-Royce είχε ανακοινώσει σχέδια για μείωση 9.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως λόγω της πανδημίας. Οι 6.000 από αυτές είναι στη Μεγάλη Βρετανία. Η εταιρεία ανέφερε ότι περισσότεροι από 2.500 εργαζόμενοι έχουν υποβάλει αίτηση για οικειοθελή αποχώρηση ή συμφώνησαν σε πρόωρη συνταξιοδότηση. Με αυτόν τον τρόπο μειώνεται η ανάγκη για υποχρεωτικές απολύσεις.

Μέχρι σήμερα, 4.000 άτομα έχουν αποχωρήσει από τον αεροδιαστημικό τομέα και 5.000 ακόμα αναμένεται να φύγουν πριν από το τέλος του έτους. Η Rolls-Royce προβλέπει ότι η προ φόρων εξοικονόμηση από το πρόγραμμα αναδιάρθρωσης θα ανέλθει σε 1,3 δισεκατομμύρια λίρες έως το τέλος του 2022.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών για τη μακροπρόθεσμη βελτίωση του ισολογισμού της, η εταιρεία εξετάζει τη διάθεση περιουσιακών της στοιχείων ύψους 2 δισεκατομμυρίων λιρών. Ανάμεσά τους συμπεριλαμβάνεται και ο ισπανικός κατασκευαστής κινητήρων ITP Aero.

Η εταιρεία υποστήριξε ότι είχε αναλάβει αποφασιστική δράση όταν η πανδημία άρχισε πλήττει τις δραστηριότητές της, αναμένει ωστόσο πως οι παραγγελίες κινητήρων θα αυξηθούν από το 2022. Η Rolls-Royce προέβλεψε πως η ζήτηση για τα προϊόντα της θα παραμείνει κάτω από τα επίπεδα του 2019 έως το 2025.

Ωστόσο η εταιρεία δήλωσε πως οι δραστηριότητες της στον τομέα της άμυνας παρέμειναν σταθερές και ότι η ζήτηση από τους βασικούς της πελάτες ήταν αμετάβλητη. Ο κορωνοϊός είχε μία «πρωτοφανή επίπτωση» στον τομέα της πολιτικής αεροπορίας ανέφερε ο CEO της εταιρείας Warren East.

Μιλώντας για την αναδιάρθρωση έκανε λόγο για «δύσκολη απόφαση» και για μία «δυστυχώς απαραίτητη μείωση του προσωπικού». Ο ίδιος ωστόσο εκτιμά πως συνδυαστικά οι ενέργειες αυτές θα βοηθήσουν την εταιρεία να επιτύχει σημαντικά βελτιωμένες αποδώσεις καθώς ο κόσμος ανακάμπτει από την πανδημία.

Πηγή: www.lifo.gr

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:29