search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:25
MENU CLOSE

Μέρκελ: Όλες οι χώρες της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα

28.08.2020 10:28
merkel.jpg

 

Όλα τα κράτη της ΕΕ έχουν υποχρέωση να στηρίξουν την Ελλάδα, δήλωσε η Άνγκελα Μέρκελ σε συνέντευξη Τύπου που δίνει αυτή αυτή την ώρα.

Η Γερμανίδα Καγκελάριος παραχωρεί την ετήσια θερινή συνέντευξη Τύπου στο Βερολίνο, στην οποία τοποθετείται εφ΄όλης της ύλης. Πανδημία, εξελίξεις στην Ευρώπη, εκπαίδευση και οικονομία είναι τα θέματα στα οποία αναφέρεται φέτος η κ. Μέρκελ..

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με την ένταση ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία, η Άνγκελα Μέρκελ σημείωσε ότι είναι υποχρέωση όλων των μελών-κρατών της ΕΕ να στηρίξουν τα δικαιώματα της Ελλάδας. Αναφορικά με την Τουρκία, η κ. Μέρκελ τόνισε: «Η σχέση μας με την Τουρκία είναι πολύπλευρη. Έχω συχνές επαφές με τον Ταγίπ Ερντογάν και σύντομα θα σας ενημερώσω σχετικά».

Υπενθυμίζεται, ότι σήμερα αναμένεται τηλεφωνική επικοινωνία της Γερμανίδας Καγκελαρίου με τον Τούρκο Πρόεδρο σε μια προσπάθεια του Βερολίνου να μειωθεί η ένταση στην περιοχή μετά τις τελευταίες προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας στην περιοχή της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Κλιματική αλλαγή και πανδημία  του κορωνοϊού μεγάλες απειλές

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άγγελα Μέρκελ δήλωσε σήμερα ότι οι παγκόσμιες προσπάθειες για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής δεν αρκούν και ότι θα πρέπει να επιταχυνθεί η μάχη τα επόμενα χρόνια, χαρακτηρίζοντάς την όπως και την πανδημία του κορωνοϊού μεγάλες απειλές.

Στη διάρκεια της καλοκαιρινής της συνέντευξης Τύπου η Μέρκελ εκτίμησε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να προσαρμόσει τους κλιματικούς στόχους που έχει θέσει για το 2030 και πρόσθεσε ότι επιθυμεί την επιβολή φόρου στον άνθρακα που χρησιμοποιείται στους τομείς των μεταφορών και τη βιομηχανία.

Τον επόμενο μήνα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα προτείνει νέο στόχο για μείωση των αερίων του θερμοκηπίου κατά 50% ή 55% έως το 2030 σε σχέση με τα επίπεδα του 1990, έναντι του υφιστάμενου στόχου του 40%.

Η Γερμανία, που έχει την προεδρία της ΕΕ αυτό το εξάμηνο, επιθυμεί να επιτευχθεί συμφωνία για το θέμα μεταξύ των κρατών μελών έως το τέλος του έτους, όμως οι πιέσεις για αυστηρότερους στόχους έχει προκαλέσει την αντίδραση κάποιων χωρών στην ανατολή Ευρώπη οι οποίες ανησυχούν για το οικονομικό κόστος των μέτρων.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος της Γερμανίας, της ευρωπαϊκής χώρας που εκλύει το μεγαλύτερο ποσοστό αερίων του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε την προηγούμενη εβδομάδα ότι αν και η χώρα θα πετύχει τον στόχο που είχε θέσει για το 2020, δεν θα το είχε καταφέρει αν η οικονομία δεν είχε σταματήσει λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:23