search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24
MENU CLOSE

Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων

15.01.2015 06:55
Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων - Media

Τα πρωτοσέλιδα των πολιτικών και οικονομικών εφημερίδων της Πέμπτης, 15 Ιανουαρίου. 

ΕΘΝΟΣ: "Η σκακιέρα της επόμενης ημέρας"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "οι κινήσεις στη σκακιέρα που αφορούν την επόμενη μέρα των εκλογών αρχίζουν σιγά σιγά να ξεδιπλώνονται, με δεδομένο ότι όλα τα κόμματα είτε ανακοινώνουν επισήμως τις προθέσεις τους είτε κινούνται στο παρασκήνιο έτσι ώστε να υπάρξει κυβέρνηση σε ενδεχόμενο μη αυτοδυναμίας".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Αλέξη δώσ' τα όλα"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "ο ΣΥΡΙΖΑ διαλαλεί ότι θα καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ και ότι θα πληρώνουν μόνο όσο έχουν ακίνητη περιουσία μεγαλύτερη των 450.000 ευρώ".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Πούτιν σε Μέρκελ: Θα σε γαμ…σω!!!"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ οι Ρώσοι πολιτικοί Γκορμπατσόφ και Ζιρινόφσκι μιλούν ευθέως για επερχόμενο (από σήμερα!!!) Πυρηνικό Ολοκαύτωμα".
 
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "ΦΑΠα από ΣΥΡΙΖΑ. 12.000 ευρώ σε χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων"
 
Η εφημερίδα γράφει "ποιοί θα πληρώσουν μέσο ετήσιο φόρο 12.000 ευρώ για τα σπίτια τους εάν εφαρμοστεί το πρόγραμμα του Τσίπρα. ΠΟΜΙΔΑ: «Παράδεισος ο ΕΝΦΙΑ σε σχέση με τον ΦΜΑΠ του ΣΥΡΙΖΑ. Την ίδια ώρα «χαρίζουν» χρέη στο Δημόσιο και δάνεια όλων των ειδών, ενώ φλερτάρουν με τη χρεοκοπία απορρίπτοντας τη δόση των 7,5 δισ. ευρώ".
 
ΕΣΤΙΑ: "Ωρα της κρίσεως"
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "ένα κόμμα στην Ελλάδα σήμερα για να πείσει ότι είναι πραγματικά καινούργιο, αποβλέποντας στη διαχείριση των κοινών όχι με αναμηρυκασμούς διαμαρτυρίας, θα πρέπει να φιλοδοξεί ρήξη με την αφελή παιδαριώδη πίστη των προοδευτικών ότι ο ορθολογισμός αρκεί για να λυθούν όλα τα προβλήματα".
 
Η ΑΥΓΗ: "Παγκόσμιο γεγονός"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η διαγραφόμενη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές και η πιθανή συγκρότηση μιας κυβέρνησης κοινωνικής σωτηρίας προδιαγράφει όχι μόνο μια νέα εποχή για την Ελλάδα, αλλά και ένα πολιτικό γεγονός – τομή για τη διεθνή πολιτική σκηνή και ιδιαίτερα την ευρωπαϊκή".
 
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Μονομαχία στο Αλ Τσαντίρι"
 
Η εφημερίδα υποστηρίζει "ο φόβος του Αντώνη Σαμαρά απέναντι στις κάλπες τον οδηγεί σε κινήσεις πανικού. Ο πρωθυπουργός στοχοποίησε τη σάτιρα στο πρόσωπο του Λάκη Λαζόπουλου, θυμίζοντας εποχές που αυτή βρισκόταν υπό διωγμό για το ανατρεπτικό περιεχόμενό της. Οι κραυγές της εκπροσώπου της Ν.Δ. δείχνουν πως αντιλαμβάνεται το μέγαρο Μαξίμου την άσκηση της κριτικής, ακόμα και από το θεατρικό σανίδι".
 
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πολιτικές παρενέργειες στην οικονομία"
 
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κατάρρευση των εσόδων του Δημοσίου και η ραγδαία επιδείνωση των συνθηκών ρευστότητας είναι οι πλέον ορατές παρενέργειες στην οικονομία από την προεκλογική περίοδο και την αβεβαιότητα για τη μετεκλογική πορεία της χώρας".
 
Ο ΛΟΓΟΣ: "Περισσότερες οι προσλήψεις από τις αποχωρήσεις"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "μικρή μείωση της μισθωτής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα σημειώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο του 2014, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του Πληροφοριακού Συστήματος «Εργάνη». Ετσι, προκύπτει αρνητικό ισοζύγιο προσλήψεων – αποχωρήσεων κατά 834 θέσεις εργασίας".
 
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Καμιά ανοχή σε κυβερνήσεις που δίνουν χέρι βοήθειας στο σύστημα"
 
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "να πάμε στην κάλπη με το μυαλό μας στην επόμενη μέρα. Μόνο έτσι θα μπορούμε να σκεφτούμε καθαρά για το ποια δύναμη πρέπει να ενισχύσουμε την Κυριακή της κάλπης και με το χέρι στην καρδιά να κάνουμε πολύ πιο δυνατό το ΚΚΕ".
 
ΤΑ ΝΕΑ: "Κωδικός ΣΥΡΙΖΑ – PODEMOS"
 
Η εφημερίδα σημειώνει "το αριστερό μέτωπο του Νότου κατά της λιτότητας που συγκροτούν ο Αλέξης Τσίπρας με τον Πάμπλο Ιγκλέσιας του ισπανικού Podemos ενεργοποιεί τα αντανακλαστικά της ευρωπαϊκής συντηρητικής πτέρυγας και επέβαλε εν πολλοίς την επίσκεψη του Ισπανού Πρωθυπουργού Μαριάνο Ραχόι στην Αθήνα".
 
Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Je suis ταπί"
 
Η εφημερίδα γράφει ότι "ξέμεινε από τρόμο ο Αντώνης Σαμαράς και παίζει τα ακροδεξιά του ρέστα"
 
Kontranews: "Μόνο 11 μεγάλα ονόματα οι υπουργοί στην κυβέρνηση Αλέξη"
 
Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση μάχης με 11 υπουργούς ήδη έχει έτοιμη ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να αντιμετωπίσει αμέσως από την επομένη των εκλογών τα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το λαό και το έθνος και να προχωρήσει σε ριζοσπαστικές τομές σε όλα τα επίπεδα της δημόσιας ζωής".
 
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Τορπίλη στα έσοδα"
 
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με «μαύρη τρύπα» 2 δισ. ευρώ στο σκέλος των δημοσίων εσόδων έκλεισε το 2014 κυρίως μετά την κατάρρευση που εμφάνισαν οι εισπράξεις του Δεκεμβρίου λόγω της άτυπης στάσης πληρωμών των φορολογουμένων που προσδοκούν ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό με αποφάσεις κατάργησης φόρων (π.χ. ΕΝΦΙΑ) και διαγραφή οφειλών".
 
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κατέρρευσαν τα έσοδα"
 
Η εφημερίδα τονίζει ότι "πανωλεθρία υπέστησαν τα δημόσια έσοδα τον Δεκέμβριο, με τη διόγκωση της «μαύρης τρύπας» των εσόδων να προσεγγίζει το ποσό-ρεκόρ των 4 δισ. ευρώ και να τίθεται υπό αμφισβήτηση η επίτευξη του μνημονιακού στόχου του πρωτογενούς πλεονάσματος".

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 19:24