search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45
MENU CLOSE

Σύψας: Να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου – Μπορεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο

30.08.2020 07:34
Σύψας: Να ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου - Μπορεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο - Media

 

Ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας, Νικόλαος Σύψας, τάχθηκε υπέρ του ανοίγματος των σχολείων στις 7 Σεπτεμβρίου, τονίζοντας πως μπορεί να οι μαθητές πρέπει να κερδίσουν χρόνο, σε περίπτωση που χρειαστεί να ξανακλείσουν τον Δεκέμβριο ή Ιανουάριο, εάν αυξηθούν δραματικά τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας. 

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, για τη διχογνωμία μεταξύ των επιστημόνων αναφορικά με το αν πρέπει να «σπάσουν» τα τμήματα ώστε να είναι λιγότεροι μαθητές, ο καθηγητής υπογράμμισε ότι «εάν η πολιτεία έχει την δυνατότητα να κάνει μικρότερα τμήματα, να τα κάνει. Αν δε γίνεται, να πάνε στο σχολείο 25 μαθητές ανά τάξη, αλλά με μάσκες». 

«Κρίσιμη η επόμενη εβδομάδα»

Όσον αφορά στα «σκαμπανεβάσματα» που καταγράφονται στα κρούσματα τις τελευταίες ημέρες, ο κ. Σύψας υπογράμμισε πως φαίνεται να υπάρχει «επιπέδωση της καμπύλης του Αυγούστου». Χαρακτήρισε κρίσιμη ωστόσο την επόμενη εβδομάδα, καθώς τότε θα φανούν τα αποτελέσματα της επίδρασης του Δεκαπενταύγουστου, οπότε και καταγράφηκε το μεγαλύτερο κύμα αδειούχων του καλοκαιριού.  

Τέλος, σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να λαμβάνουν όσοι επιστρέφουν από διακοπές, τόνισε ότι ο αυτοπεριορισμός είναι καλύτερο μέτρο ακόμα και από το τεστ και συνέστησε προσοχή ώστε να υπάρξει ομαλή μετάβαση στους φθινοπωρινούς μήνες. 

Στην ίδια ημερομηνία συμφωνεί και ο Παναγιώτης Γαργαλιάνος, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι όλα έτοιμα, με μάσκες και υγειονομικά πρωτόκολλα στα σχολεία και εκπαίδευση των εκπαιδευτικών.

«Το 7 ή 14 δεν μας προσφέρει τίποτα. Το χειμώνα θα δούμε πως θα πάνε», είπε ο κ. Γαργαλιάνος.

Κεραμέως: «Είμαστε έτοιμοι»

Η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως από την πλευρά της διαβεβαίωσε πως είναι όλα έτοιμα για να ανοίξουν τα σχολεία και πως έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα που έχουν υποδείξει οι ειδικοί.

Σε ερώτηση για το αν θα ανοίξουν την ίδια ημερομηνία δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια απάντησε πως η απόφαση που έχει ληφθεί είναι να ανοίξουν ταυτόχρονα όλες οι βαθμίδες εκπαίδευσης.

Την Τρίτη οι ανακοινώσεις

Η τελική τηλεδιάσκεψη με την επιτροπή των ειδικών για το άνοιγμα των σχολείων θα γίνει το μεσημέρι της Δευτέρας 1 Σεπτεμβρίου και την επόμενη ημέρα θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 21:45