19/01/2021 01:37:10

Αδήλωτα τετραγωνικά : Νέα ευκαιρία 30 ημερών για αποφυγή προστίμων

Αδήλωτα τετραγωνικά : Νέα ευκαιρία 30 ημερών για αποφυγή προστίμων - Media

 

Αλλες 30 ημέρες έχουν στη διάθεσή τους οι ιδιοκτήτες ακινήτων για να δηλώσουν στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΚΕΔΕ ή στους δήμους την πραγματική επιφάνεια των ακινήτων τους γλιτώνοντας από αναδρομικές χρεώσεις δημοτικών τελών και πρόστιμα της τελευταίας πενταετίας.

Η νέα προθεσμία που ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος λήγει στις 30 Σεπτεμβρίου και συμπίπτει με την προθεσμία που έχει δοθεί για την τακτοποίηση των αυθαίρετων επιφανειών με την υπαγωγή τους στον νόμο 4495/2017, ενώ εξυπηρετεί περισσότερο τους ιδιοκτήτες οι οποίοι θα πρέπει υποχρεωτικά να επισκεφθούν τον δήμο τους στην περίπτωση που θα πρέπει να δηλώσουν αλλαγή χρήσης του ακινήτου ή αλλαγές δικαιώματος επί του ακινήτου.

«Δίνεται στους πολίτες η τελευταία ευκαιρία για να ρυθμίσουν τα αδήλωτα τετραγωνικά» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών μιλώντας στον Σκάι, για να αποκαλύψει ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει 1.650.000 αιτήσεις-δηλώσεις για πάνω από 35 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα με τους δήμους και το κράτος να κερδίζουν περισσότερα από 80 εκατ. ευρώ ετησίως.

 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.