search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:10
MENU CLOSE

Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων

31.08.2020 15:58
Καταγγελία ΠΟΕΔΗΝ: Κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων - Media

 

Την κατάσταση που επικρατεί στις ιδιωτικές δομές φροντίδας ηλικιωμένων καταγγέλλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) με αφορμή τη νέα εστία κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μοσχάτο.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, στις ιδιωτικές μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων δεν έχει ληφθεί κανένα μέτρο προστασίας για τον κορωνοϊό και «δεν έχουν γίνει προληπτικά τεστ στο προσωπικό και τους περιθαλπόμενους, ούτε μια φορά. Διότι δεν αποζημιώνονται τα μοριακά τεστ από τον ΕΟΠΥΥ και οι ιδιοκτήτες των δομών δεν θέλουν να πληρώσουν».

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Μιχάλης Γιαννάκος υποστηρίζει επίσης ότι υπάρχουν πολλές καταγγελίες σε βάρος ιδιωτικών οίκων ευγηρίας που αναφέρουν ότι «όσοι εργαζόμενοι γυρίζουν από άδεια δεν τους γίνεται μοριακό τεστ για τον κορωνοϊό ή τους υποχρεώνουν με απειλή απόλυσης να το πληρώσουν από την τσέπη τους. Μάσκες και γάντια, οι εργαζόμενοι τα αγοράζουν μόνοι τους», λέει και προσθέτει ότι δεν δίνονται τα ρεπό στο προσωπικό ενώ είναι και υπο-αμοιβόμενο.

Η ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει ότι εν αντιθέσει με όσα συμβαίνουν στις ιδιωτικές δομές, στις δημόσιες μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων γίνεται ευθύς εξ αρχής σοβαρή προσπάθεια (τεστ σε όλο το προσωπικό και τροφίμους, απαγόρευση επισκεπτηρίου) γι’ αυτό και δεν έχει υπάρξει κανέναν θετικό κρούσματα.

«Ως εκ τουτου να μη μας ξενίζουν τα πολλά κρούσματα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη σε ιδιωτικές μονάδες κοινωνικής φροντίδας. Στις αντίστοιχες του δημοσίου είχαμε μέχρι τώρα μια εργαζόμενη θετική στο Κέντρο Βρεφών ‘Μητέρα’, στη πρώτη φάση, που εντοπίστηκε αμέσως και απομονώθηκε χωρίς να υπάρξει διασπορά», σύμφωνα με την Ομοσπονδία.

Και ζητά την παρέμβαση των Περιφερειών και του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) προκειμένου να εφαρμοστούν τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού και στις ιδιωτικές δομές και να προστατευτούν οι ηλικιωμένοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 11:10