search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:30
MENU CLOSE

Η Γερμανία «πετάει το γάντι» στη Ρωσία: Ο Ναβάλνι δηλητηριάστηκε με Νονιτσόκ

02.09.2020 15:06
«Εγώ, να συλληφθώ; Είναι αδύνατον»: Ο Ναβάλνι επιστρέφει στη Μόσχα - Media
 
Θύμα δηλητηρίασης και μάλιστα με ουσιά που «δείχνει» τις μυστικές υπηρεσίες της Μόσχας έπεσε ο Αλεξέι Ναβάλνι σύμφωνα με τεστ που υποβλήθηκε, όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης.
 
Οπως μεταδίδει το Sky News, ο Γερμανός αξιωματούχος τόνισε ότι ο Ναβάλνι, που νοσηλεύεται σε νοσοκομείο του Βερολίνου, δηλητηριάστηκε από νευροτοξικό παράγοντα τύπου Νοβιτσόκ. Λίγη ώρα μετά τις ανακοινώσεις, η γερμανική κυβέρνηση κάλεσε τον Ρώσο πρέσβη στο Βερολίνο, ζητώντας να βρεθούν οι υπεύθυνοι πίσω από τη δηλητηρίαση.
 
Η χρήση της εν λόγω ουσίας παραπέμπει στην υπόθεση Σκριπάλ, του Ρώσου πρώην πράκτορα που δηλητηριάστηκε μαζί με την κόρη του Γιούλια, το 2018.
 
Ο 44χρονος Ναβάλνι, σφοδρός επικριτής του Βλαντίμιρ Πούτιν και ηγετική μορφή της αντιπολίτευσης στη Ρωσία, επέστρεφε αεροπορικώς στη Μόσχα από το Τομσκ της Σιβηρίας όταν αρρώστησε, όπως ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.
 
Το αεροσκάφος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Ομσκ και ο Ναβάλνι μεταφέρθηκε στη ΜΕΘ νοσοκομείου, όπου νοσηλεύεται έχοντας χάσει τις αισθήσεις του.
 
«Εικάζουμε ότι ο Αλεξέι δηλητηριάστηκε από κάτι που αναμίχθηκε στο τσάι του. Ήταν το μόνο πράγμα που ήπιε το πρωί. Οι γιατροί λένε ότι η τοξίνη απορροφήθηκε ταχύτερα μέσω του ζεστού υγρού. Αυτή τη στιγμή ο Αλεξέι είναι αναίσθητος», πρόσθεσε.
 
Πηγή: iefimerida.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 19:30