search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:15
MENU CLOSE

Μηταράκης: Επέδωσε βεβαίωση ασύλου σε πρόσφυγα που έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένη γυναίκα στην Καβάλα

04.09.2020 18:53
Μηταράκης: Επέδωσε βεβαίωση ασύλου σε πρόσφυγα που έσωσε από πνιγμό ηλικιωμένη γυναίκα στην Καβάλα - Media

 

Με μια λιτή εκδήλωση ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου Νότη Μηταράκη, στη δομή φιλοξενίας προσφύγων της Καβάλα που βρίσκεται στις εγκαταστάσεις του πρώην στρατοπέδου “Ασημακοπούλου” στο Περιγιάλι.

Ο υπουργός σε μια συμβολική κίνηση επέδωσε ο ίδιος τη βεβαίωση ασύλου στον νεαρό Μοχάμεντ Αμπουσαλά από την Παλαιστίνη, που διαμένει στην ανοιχτή δομή φιλοξενίας καθώς πριν από λίγες μέρες έσωσε από βέβαιο πνιγμό την 80χρονη Μαρία Φιλιππίδου. Η ηλικιωμένη γυναίκα καθώς κολυμπούσε στην παραλία του Περιγιαλίου έχασε τον έλεγχο του σώματός της και κόντεψε να πνιγεί. Η συμβολή του Μοχάμεντ ήταν καθοριστική καθώς κατάφερε να την βγάλει από το νερό και να την κρατήσει ζωντανή μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο.

Για την ενεργεία του αυτή ο Νότης Μηταράκης τον ευχαρίστησε δημόσια, εξήρε την πράξη του και μαζί με μια ευχαριστήρια επιστολή του επέδωσε και τη βεβαίωση ασύλου καθώς, όπως τόνισε, ο Μοχάμεντ και η οικογένειά του πληρούσαν όλες τι προϋποθέσεις οπότε μπορούσαν να λάβουν άσυλο και να τύχουν της διεθνούς προστασίας σύμφωνα με τα όσα ορίζουν οι ελληνικοί και ευρωπαϊκοί νόμοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15