search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:31
MENU CLOSE

Τεστ κορωνοϊού: Τι απαντά ο Μαγιορκίνης για το ιδιωτικό διαγνωστικό

06.09.2020 09:14
Μαγιορκίνης: Τι απάντησε για τις συναθροίσεις λόγω Πολυτεχνείου - Media

 

Με δική μου πρωτοβουλία παραιτήθηκα από το ιδιωτικό διαγνωστικό κέντρο, επισημαίνει ο Γκίκας Μαγιορκίνης απαντώντας -μέσω του ethnos.gr– στις αντιδράσεις που προκάλεσε η είδηση για σύναψη σύμβασης με το εν λόγω διαγνωστικό κέντρο όλων των νοσοκομείων και κέντρων υγείας της Αττικής. 

«Με το που μου προτάθηκε να εκπροσωπώ την Επιτροπή περί τα τέλη Αυγούστου, διέκοψα κάθε συνεργασία με το συγκεκριμένο κέντρο. Απλώς είχε ξεχαστεί το όνομά μου στην ιστοσελίδα το οποίο και αφαιρέθηκε λίγο μετά. Από τότε που έγινα εκπρόσωπος δεν έχω καμία σχέση με το Κέντρο», σημειώνει. 

«Δεν έχω καμία σχέση με την 1η Υγειονομική Περιφέρεια (ΥΠΕ) και ούτε γνώριζα καν ότι είχε ανατεθεί στο διαγνωστικό κέντρο ο εργαστηριακός έλεγχος των δειγμάτων. Άλλωστε λείπω εδώ και μέρες. Παραιτήθηκα ακριβώς για να μην υπάρχει καν η υπόνοια περί σύγκρουσης συμφερόντων, παρότι είμαι πανεπιστημιακός και έχω κάθε δικαίωμα να συνεργάζομαι με τον ιδιωτικό τομέα αφού το επιτρέπει ο νόμος», διασαφινίζει ο επίκουρος καθηγητής στο Τμήμα Υγιεινής και Επιδημιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. 

Τι απαντά ο Διοικητής της 1ης ΥΠΕ

Μετά τον σάλο που προκλήθηκε για την ανάθεση σε ένα μόνο διαγνωστικό κέντρο για την εξέταση των δειγμάτων μετά το μπλοκάρισμα του Εθνικού Κέντρου Αιμοδοσίας αλλά και την αντίστοιχη επιστολή του ΕΚΠΑ, ο Διοικητής της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Παναγιώτης Στάθης δηλώνει στο ethnos.gr: «Ένα στρατηγικό σχέδιο πρέπει να είναι ευέλικτο και να κοιτάει το αποτέλεσμα. Είχαμε να διαχειριστούμε έναν τεράστιο όγκο δειγμάτων, δείγματα τα οποία θα καταστρέφονταν αφού δεν μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλο διάστημα. Επίσης  προέρχονταν κυρίως από ασθενείς που επρόκειτο να χειρουργηθούν αλλά και από ογκολογικούς ασθενείς που ήταν σε αναμονή για χημειοθεραπεία. Άρα θα ταλαιπωρούνταν οι πολίτες. Η διαπραγμάτευση έγινε κεντρικά από τις υπηρεσίες, αλλά το συγκεκριμένο κέντρο διέθετε την πιο συμφέρουσα τιμή».

«Ενδεικτικά να σας πω ότι η τιμή για ένα τεστ από το συγκεκριμένο διαγνωστικό κέντρο είναι στα 50 ευρώ όταν όλα τα υπόλοιπα ξεκινούν από 70 ευρώ και πάνω. Παρ’ αυτά σε τηλεφωνικές οδηγίες που έδωσα στους Διοικητές των Νοσοκομείων της Αθήνας τους είπα ότι πρώτα θα πρέπει να εξετάζουν το ενδεχόμενο αν είναι διαθέσιμο το Ινστιτούτο Παστέρ ή το ΕΚΠΑ και μετά να καταλήγουν σε αυτή τη λύση», εξηγεί. 

«Ήταν μία κατάσταση ανάγκης και τη στιγμή που πληρούνται όλα τα κριτήρια της νομιμότητας δεν είχα λόγο να μην υπακούσω στις εντολές. Άλλωστε η σύμβαση είναι μόνο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου και έγινε για να καλυφθεί το πρόβλημα του Εθνικού κέντρου Αιμοδοσίας που είχε αδυναμία να ανταπεξέλθει στα τεστ και να υποστηρίξει τις δομές μας για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Σε μία κατάσταση ανάγκης σκέφτεσαι πάντα το καλό που πρέπει να κάνεις και τη στιγμή που το συγκεκριμένο διαγνωστικό πληρούσε τις προϋποθέσεις και μπορούσε να μας εξυπηρετήσει και μάλιστα ακόμη και τα Σαββατοκύριακα και τις αργίες, στέλναμε και εκεί τα δείγματα», καταλήγει. 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 11:29