search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στη Μόρια – «Κλειδώνουν» τους πρόσφυγες στα ΚΥΤ

08.09.2020 06:13
Κορωνοϊός: Νέα κρούσματα στη Μόρια - «Κλειδώνουν» τους πρόσφυγες στα ΚΥΤ - Media

 

Ξεπέρασαν τα δέκα τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στο ΚΥΤ της Μόριας, αριθμός σχετικά χαμηλός σε σχέση με τα περίπου 1.000 δείγματα που έχουν ελεγχθεί από τα 2.000 που έχουν ληφθεί.

Η δομή του νησιού παραμένει σε αποκλεισμό, καθώς το επιδημιολογικό φορτίο στη Λέσβο είναι μεγάλο μετά την εμφάνιση περισσότερων από 100 κρουσμάτων από τα μέσα Αυγούστου και μετά.

Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με την ΕΦ.ΣΥΝ η κυβέρνηση αποφάσισε να θέσει σε πλήρη υγειονομικό αποκλεισμό έως και τις 21 Σεπτεμβρίου τις δομές φιλοξενίας προσφύγων και μεταναστών σε Σχιστό, Μαλακάσα και Ελαιώνα. Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κρούσματα, όμως δεν έχει υπάρξει επίσημη ενημέρωση επ΄αυτού.

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου, οι τρεις αυτές δομές τίθενται σε καραντίνα με κοινές αποφάσεις των αρμόδιων υπουργείων Προστασίας του Πολίτη, Υγείας και Μετανάστευσης.

Η καραντίνα και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με τον ΕΟΔΥ.

Κλειστές δομές και απελάσεις

Από την πλευρά του ο υπουργός Μετανάστευσης και ασύλου δεν χάνει την ευκαιρία να προπαγανδίσει τη δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Ο Νότης Μηταράκης, μέσω της τηλεοπτικής συχνότητας της ΕΡΤ, επανέλαβε το αφήγημα της ανάγκης για τη δημιουργία τέτοιων δομών, επισημαίνοντας ότι σε Σάμο και Λέρο θα είναι έτοιμες σε λίγο καιρό και προσθέτοντας ότι θα προχωρήσουν άμεσα οι εργασίες και σε άλλα νησιά.

Μάλιστα ο υπουργός, χωρίς, φυσικά, να κάνει καμία αναφορά σε παράνομες επαναπροωθήσεις και σε πρόσφυγες που έχουν φτάσει τον τελευταίο καιρό στη χώρα, αλλά… εξαφανίστηκαν έκανε λόγο για σημαντική μείωση των ροών προς τη χώρα, ενώ πανηγύρισε για το γεγονός ότι έχουν αποσυμφορηθεί πολλές δομές. Επανέλαβε, ακόμη, την στρατηγική της κυβέρνησης να επιταχυνθεί η διαδικασία των απελάσεων προς τρίτες χώρες.

Βέβαια, κληθείς να απαντήσει για την τραγική κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Βικτωρίας, ο Νότης Μηταράκης δεν ανέλαβε κανένα μερίδιο ευθύνης. «Είναι άνθρωποι που δεν έχουν καταφέρει να βρουν κατοικία, μέχρι να μπορέσουν να εκδώσουν ταξιδιωτικά έγγραφα και να βρουν δουλειά» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Δεν παρέλειψε, τέλος, να στείλει το δικό του μήνυμα… αποτροπής προς πρόσφυγες και μετανάστες αναφέροντας ότι «δεν υπάρχει διαθεσιμότητα θέσεων εργασίας. Η χώρα μας δεν είναι και δεν μπορεί να είναι προορισμός για μετανάστες που ψάχνουν δουλειά».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:00