search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:54
MENU CLOSE

Άρση εμπιστοσύνης;

11.09.2020 07:53
polakis_0.jpg

 

«Ανάμεσα σε τόσα ζητήματα, ελληνοτουρκικά, μεταναστευτικό,  covid-19,  οικονομία, εκπαίδευση, μας πείραξε η μη άρση της ασυλίας του Πολάκη;», θα μπορούσε να αναρωτηθεί κάποιος – με συμψηφιστική λογική που είναι της μόδας. Η δημοκρατία, ωστόσο, δεν κάνει συμψηφισμούς, ούτε  λογαριάζει με το κιλό τις υποθέσεις και τη σοβαρότητά τους. Όλες οι υποθέσεις εντός κοινοβουλίου  είναι απολύτως σοβαρές.  
Για το ζήτημα της  ασυλίας των βουλευτών γενικά, έχει γίνει πολύς λόγος…

Για το αν πρέπει να αρθεί ή όχι, αν πρέπει να παραμείνει σε ισχύ, για το πώς πρέπει να παραμείνει για να προστατεύει και τους βουλευτές από τις εύκολες μηνύσεις του κάθε ψεκασμένου. 

Για να επανέλθουμε, ωστόσο, στο θέμα μας, ο κύριος Πολάκης, βουλευτής  θορυβώδης και με προκλητικά ανάρμοστη κοινοβουλευτική συμπεριφορά, έχει τοποθετηθεί σε υψηλούς τόνους εναντίον της ασυλίας. 

Βέβαια, όσες φορές έτυχε να τον αφορά προσωπικά το θέμα , δηλαδή, να ζητηθεί η άρση της δικής του ασυλίας, όχι μόνο δεν έκανε τα λόγια του πράξη, να παραιτηθεί, δηλαδή, οικειοθελώς από την προστασία της ασυλίας, αλλά κρύφτηκε πίσω της στο 100%! Αυτό, βέβαια, αφορά την δική του αξιοπρέπεια και την πολιτική ηθική του κόμματος στο οποίο ανήκει.

Αφορά και τους 15 -και βάλε- χιλιάδες υπερήφανους ψηφοφόρους του, τους οποίους επικαλέστηκε με έναν τρόπο σαν οι υπόλοιποι βουλευτές να μην ψηφίζονται από ψηφοφόρους αλλά να διορίζονται…  Δεν είναι το θέμα μας, όμως, ούτε η ασυνέπεια του κυρίου Πολάκη, ούτε ο τρόπος με τον οποίο συμπεριφέρεται ως κοινοβουλευτικός.

Το πρόβλημα αυτή τη φορά ανήκει αποκλειστικά σε όλους εκείνους τους βουλευτές της ΝΔ που δεν παραβρέθηκαν στην Βουλή για να ψηφίσουν την άρση ασυλίας ενός βουλευτή, του οποίου η συμπεριφορά αποτελεί ένα ολόκληρο δυσώδες και κατάπτυστο κεφαλαίο για τα κοινοβουλευτικά χρονικά της χώρας. Πρόκειται για μια συμπεριφορά που ταλαιπώρησε βίαια  όλους εκείνους τους πολίτες οι οποίοι τα τελευταία δέκα χρόνια υπέμειναν τα πάνδεινα και με τη σοβαρότητά τους βοήθησαν να δοθεί διέξοδος στο αδιέξοδο. 

Είναι εκείνοι οι πολίτες που αντιστάθηκαν στο λαϊκισμό, στην χυδαιοκρατία, στον εκτσογλανισμό της χώρας, στην κατάλυση των θεσμών του πολιτεύματος, που στήριξαν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, που έμειναν όρθιοι – για να τους προσβάλλουν σήμερα  οι …«αραχτοί» βουλευτές της ΝΔ. Η απρέπεια είναι τεράστια  και δεν υπάρχουν δικαιολογίες.  

Δεν μπορεί κανείς να γνωρίζει τι συνέβη, ούτε και μας ενδιαφέρει. Οι αξιότιμοι  βουλευτές της ΝΔ να γνωρίζουν, ωστόσο, ότι οι ίδιοι με την αχαρακτήριστη πράξη τους τραυμάτισαν το ίδιο τους το κόμμα όσο δεν κατάφερε η πανδημία, η οικονομική ύφεση, τα ελληνοτουρκικά, το μεταναστευτικό, την ίδια μάλιστα  στιγμή που ο πρωθυπουργός της χώρας έδινε πραγματική μάχη στο διπλωματικό πεδίο στην Κορσική για τα ζητήματα εθνικής κυριαρχίας.  

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:52