search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:06
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Εκπαιδευτικός θετική σε σχολείo της Αγίας Παρασκευής – Ο δήμαρχος καταγγέλλει αδιαφορία του ΕΟΔΥ

11.09.2020 08:25
sxoleio_1.jpg

 

Θετική σε τεστ κορωνοϊού βρέθηκε εκπαιδευτικός σε σχολείο στην Αγία Παρασκευή, όπως αποκάλυψε στο Open TV, ο δήμαρχος της περιοχής Βασίλης Ζορμπάς, ο οποίος κατήγγειλε ότι ο ΕΟΔΥ, «αρνείται να επισκεφτεί το σχολείο να πραγματοποιήσει ιχνηλάτηση» με το πρόσχημα ότι «πρόκειται για μικρή δομή». 

Συγκεκριμένα ο κ. Ζορμπάς, είπε ότι η εκπαιδευτικός έκανε το τεστ πριν από δύο ημέρες, όταν και βρέθηκε θετική σε κορονοϊό, με αποτέλεσμα να δοθεί εντολή στους συναδέλφους της να αποχωρήσουν από το σχολείο. Όπως είπε έχει γίνει ήδη απολύμανση στο σχολείο, όπου τη Δευτέρα ανοίγει τις πόρτες του για να υποδεχθεί τους μαθητές καθώς τα σχολεία ανοίγουν στις 14 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο ο δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ δεν έχει ξεκινήσει την ιχνηλάτηση, ούτε έχει προχωρήσει σε τεστ στους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς που βρέθηκαν στον ίδιο χώρο με το επιβεβαιωμένο κρούσμα. «καλώ τον ΕΟΔΥ να κάνει τα απαραίτητα» είπε χαρακτηριστικά ο Βασίλης Ζορμπάς, που αποκάλυψε ότι τρεις μόλις ημέρες πριν από το άνοιγμα των σχολείων, δεν έχει στα χέρια του ούτε μία, από τις 19.000 μάσκες που αναμένει ο Δήμος του για τα σχολεία της περιοχής. «Δεν έχουμε ενημέρωση για παραλαβή μέσα στο Σαββατοκύριακο» είπε χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Open TV, από τα 5 εκατομμύρια μάσκες, που πρέπει να δοθούν στους μαθητές όλων των σχολείων, τα 2 εκατομμύρια θα είναι έτοιμα την επόμενη εβδομάδα και όχι ταυτόχρονα με το άνοιγμα των σχολείων.

Υπενθυμίζεται ότι θετικοί στον κορωνοϊό βρέθηκαν ένας εκπαιδευτικός και μια καθαρίστρια σε δυο σχολεία και στο Περιστέρι. Τα κρούσματα ήταν στο 30ο δημοτικό σχολείο και στο 16ο Γυμνάσιο όπου βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό μια καθαρίστρια και ένας εκπαιδευτικός αντίστοιχα.

Η περίπτωση της Ισπανίας

Ενδιαφέρον προκαλεί η εμπειρία της Ισπανίας, που είναι κι αυτή μια μεσογειακή χώρα και που όμως μετρά πολλαπλάσια κρούσματα αλλά και θύματα σε σχέση με τη χώρα μας. Μέσα στην πρώτη εβδομάδα λειτουργίας, βρέθηκαν θετικοί εκπαιδευτικοί σε τουλάχιστον 53 σχολεία.

Όπως και στην Ελλάδα, έτσι και στην Ισπανία, η κυβέρνηση έχει επικριθεί από συνδικάτα δασκάλων και ομάδες γονέων για κατάρτιση την τελευταία στιγμή των σχεδίων υγείας και ασφάλειας, αλλά η υπουργός Παιδείας Ιζαμπέλ Θελαά τόνισε ότι το άνοιγμα των σχολείων πηγαίνει πολύ καλά, με κρούσματα να εντοπίζονται σε λίγα σχολεία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 01:04