search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23
MENU CLOSE

Σχολεία: Ζητούν εξέταση Covid-19 από τα παιδιά των αιτούντων άσυλο για να τα δεχθούν στα σχολεία (photo)

11.09.2020 15:27
«Δεν είμαστε ρατσιστές, αλλά αν ενταχθούν τα παιδιά των μεταναστών στο σχολείο, θα το κλείσουμε» (videos) - Media

 

Mεγάλα ερωτηματικά δημιουργεί το κριτήριο που εισάγει το Υπουργείο Παιδείας για τη φοίτηση στα Νηπιαγωγεία και στα Δημοτικά σχολεία της χωράς στα παιδιά των αιτούντων άσυλο στην Ελλάδα.

Ενα από αυτά, σύμφωνα με την εγκύκλιο που έχει την υπογραφή της Υφυπουργού Σοφίας Ζαχαράκη,προβλέπει ότι οι γονείς θα πρέπει να προσκομίσουν εξέταση για τον Covid-19 η οποία θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί 72 ώρες πριν και να έχει αρνητικό αποτέλεσμα.

Σύμφωνα με το news247.gr με δεδομένο ότι κάτι τέτοιο δεν ζητείται από τους γηγενείς μαθητές και τους γονείς τους, γεννάται ζήτημα διακρίσεων σε ένα πολύ ευαίσθητο τομέα όπως είναι αυτός της υγείας και μάλιστα εν καιρώ πανδημίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε την άμεση απόσυρση του κριτηρίου αυτού και κάνει λόγο για “ανεπίτρεπτη κατηγοριοποίηση των μαθητών η οποία δεν στηρίζεται σε κανένα επιστημονικό ή επιδημιολογικό δεδομένο.

Το σχετικό απόσπασμα

Σχολεία: Ζητούν εξέταση Covid-19 από τα παιδιά των αιτούντων άσυλο για να τα δεχθούν στα σχολεία

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:23