search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:01
MENU CLOSE

Δημόπουλος: Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία

13.09.2020 07:53
Δημόπουλος: Η μετάλλαξη του κορωνοϊού δεν επηρεάζει το εμβόλιο - Media

 

«Θα έχουμε αύξηση κρουσμάτων όταν ανοίξουν τα σχολεία. Η εμπειρία από Ευρωπαϊκά κράτη δείχνει κατάσταση διαχειρίσιμη», επισήμανε ο πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Αθανάσιος Δημόπουλος στην εκπομπή «Τώρα ό,τι συμβαίνει» της Φαίης Μαυραγάνη. 

Ο καθηγητής τόνισε ότι τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν και τα παιδιά προσαρμόζονται και τηρούν τα μέτρα αν τα παρουσιάσουν με απλο τρόπο. Ο κ.Δημόπουλος τόνισε ότι είναι σημαντικό ένα διάστημα προσαρμογής αλλά και ο τρόπος με τον οποίο θα δείξουμε στα παιδιά να πλένουν χέρια, να κάνουν διάλειμμα και να μην συνωστίζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Δημόπουλο, αν εμφανιστεί κάποιο κρούσμα κορωνοϊού σε σχολείο πρέπει να ακολουθηθούν οι οδηγίες του ΕΟΔΥ. 

Για τη διασπορά του ιού στα Γιαννιτσά, ο καθηγητής ανέφερε πως οφείλεται στις συνθήκες σε αυτά τα εργοστάσια επεξεργασίας τροφίμων -πολυ υψηλές θερμοκρασίες από μηχανήματα, φασαρία και δυνατές ομιλίες- αλλά και στο ότι οι εργαζόμενοι μένουν κοντά, είναι κάτοικοι σε μικρές κοινωνίες. «Δεν ανησυχούμε», είπε. Όσον αφορά στις κλινικές δοκιμές του εμβολίου της Astrazeneca που ξεκίνησαν ξανά σχολίασε ότι αν δεν προκύψει κάτι άλλο, δεν θα υπάρξει καθυστέρηση.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:00