search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:19
MENU CLOSE

Αγιασμός: Παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς με μασκες και οι… ρασοφόροι χωρίς! (Photos)

14.09.2020 09:39
Αγιασμός: Παιδιά, εκπαιδευτικοί, γονείς με μασκες και οι... ρασοφόροι χωρίς! (Photos) - Media

 

Υποκρισία και σκοταδισμός…

Το πρωί της Δευτέρας, σε όλα σχεδόν τα σχολεία της χώρας, μαθητές και εκπαιδευτικοί πήγαν στον καθιερωμένο αγιασμό για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.

Και όλοι μα ολοι ανεξαιρέτως, πλην ελαχίστων θλιβερών εξαιρέσεων, φόρεσαν την μασκούλα τους και μπήκαν μέσα στα προαύλια των σχολικών μονάδων.

Σε αντίθετη περίπτωση δεν τους επετράπη η είσοδος.

Δεν ίσχυσε βέβαια το ίδιο και για τους παπάδες, καθώς από όλη την Ελλάδα έρχονται δεκάδες φωτογραφίες από σχολεία με ιερείς να τελούν τον αγιασμό χωρίς να φορούν καμία μάσκα.

Φαίνεται ότι για αυτούς ισχύουν αλλοι κανόνες.

Πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα ο παπάς που τέλεσε τον αγιασμό στο ακριτικό Καστελόριζο, όπου παρέστη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

«Φορώντας την μάσκα και τηρώντας τους κανόνες προστασίας, δεν διασφαλίζετε μόνο την υγεία σας, την υγεία των φίλων, των δασκάλων σας, των γονιών σας, της γιαγιάς και του παππού σας. Κάνετε κάτι πιο σημαντικό: δείχνετε ότι αποτελείτε υπεύθυνα μέλη της κοινότητας, ότι ενδιαφέρεστε για τον διπλανό σας, ότι συνειδητοποιείτε πως η ατομική μας ευτυχία εξαρτάται απόλυτα από την ευτυχία του συνόλου», είπε η πρόεδρος Κατερίνα Σακελλαροπούλου απευθυνόμενη προς τους μαθητές.

Ο ιερέας μάλλον δεν την άκουσε.

Ίδια εικόνα και στην Λάρισα, στο 5ο και το 36ο Δημοτικό Σχολείο όπου ο Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου Ιερώνυμος, τέλεσε και αυτός τον αγιασμό χωρίς να φοράει μάσκα.

«Καρμπόν» η εικόνα και από τα Χανιά, στο Γενικό Λύκειο Κυδωνίας, όπου και εκεί ο ιερέας δεν φορούσε μάσκα, παρότι το «παρών» έδωσε και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Ο θεός να μας φυλάει….

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:13