search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:29
MENU CLOSE

Επτά χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα – Το πρωινό που δε θα ξεχάσω ποτέ!

19.09.2020 05:25
Επτά χρόνια χωρίς τον Παύλο Φύσσα - Το πρωινό που δε θα ξεχάσω ποτέ!  - Media

 

Φορούσα τα ακουστικά και άκουγα ραδιόφωνο εκείνη τη μέρα για να δω αν επιβεβαιώνονται οι πρώτες πληροφορίες που είχαν φτάσει στα αυτιά μου. Πήγαινα στο Action24. Μέχρι να ανέβω την Σκιάθου, στα Κάτω Πατήσια άκουσα τα ρεπορτάζ για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Είχα σοκαριστεί. Δεν ήθελα να επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Από τις λίγες φορές που έλεγα ας μην είναι έτσι. Τον Killah P, τον ήξερα ως μουσικό. Είχα ανταλλάξει και δύο κουβέντες μαζί του σε ένα hip hop festival που είχε γίνει. 

Θυμάμαι, να μπαίνω στο κανάλι τρομαγμένος γι’ αυτό που συνέβη. Όλοι οι συνάδελφοι είχαμε κιτρινίσει. Πανικός, τηλέφωνα, ρεπορτάζ να μάθουμε τι έγινε. Για μας ήταν ξεκάθαρο: πολιτική δολοφονία. Βγήκαμε στον αέρα και μεταδώσαμε τις πληροφορίες μας, συνδέσεις. Δύσκολο πολύ. Από τις σκληρές στιγμές που έχω ζήσει στη δημοσιογραφία. Θυμάμαι την παρουσιάστρια του magazino να τελειώνει την εκπομπή με ζωγραφισμένο τον φόβο στο πρόσωπό της. Η Ελλάδα είχε νεοναζί δολοφόνους και μάλιστα εντός Βουλής.  

Επτά χρόνια μετά από τη στυγνή δολοφονία του Παύλου, τα λόγια έχουνε στερέψει. «Στις 7 Οκτωβρίου περιμένουμε την απόφαση του δικαστηρίου, ως ελάχιστη δικαίωση στη μνήμη τού αλλά και για όσους επλήγησαν από τη ναζιστική βία». Το «Δεν Είναι Αθώοι» δεν είναι απλά ένα σύνθημα που ακούστηκε ή αναρτήθηκε στα Social Media, δεν είναι απλώς η οργή του κόσμου. Είναι η αντίδραση που πρέπει να έχει ένα Κράτος Δικαίου.

Τα θύματα της Χρυσής Αυγής, δικαιούνται να πάρουν δικαιοσύνη για τις επιθέσεις που υπέστησαν και για τους ανθρώπους που έχασαν. Ο δικαστικός αγώνας δεν ήταν εύκολος. Και αυτό γιατί οι δράστες ανήκαν σε μια ναζιστική εγκληματική οργάνωση με ισχυρές πλάτες σε κρατικούς, πολιτικούς αλλά και οικονομικούς μηχανισμούς.  

Πέρασαν έξι ολόκληρα χρόνια για να ακούσουν οι οικείοι του, οι φίλοι του και εκατοντάδες άλλοι πολίτες να απολογούνται δημόσια οι κατηγορούμενοι για όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα. Η Χρυσή Αυγή είναι τώρα εκτός Βουλής, στο απόλυτο περιθώριο. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να πάψουμε να βρισκόμαστε σε επαγρύπνηση. Κοινωνία και πολιτικός κόσμος να αντισταθεί. Η καταδίκη των φασιστών περνάει μέσα από τη διαρκή παρουσία του αντιφασιστικού δημοκρατικού κινήματος. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 18:29