search
ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 06:42
MENU CLOSE

Σφοδρός ο «Ιανός» στην Κρήτη – Πλημμύρισαν τα «Λιοντάρια», ποτάμια οι δρόμοι, διακοπές ρεύματος

19.09.2020 19:24
Σφοδρός ο «Ιανός» στην Κρήτη - Πλημμύρισαν τα «Λιοντάρια», ποτάμια οι δρόμοι, διακοπές ρεύματος - Media

 

Με σφοδρότητα χτύπησε την Κρήτη η κακοκαιρία «Ιανός» το απόγευμα του Σαββάτου, με ραγδαίες βροχοπτώσεις και κεραυνούς να πλήττουν το μεγαλύτερο μέρος του νησιού.

Απότομα άλλαξε το σκηνικό του καιρού στην Κρήτη, με το πέρασμα του «Ιανού». Την πρωινή λιακάδα διαδέχθηκε το συννεφιασμένο μεσημέρι, ενώ μέσα σε λίγα λεπτά το απόγευμα, το σκηνικό θύμιζε τροπική καταιγίδα. Κύριο χαρακτηριστικό ήταν η έντονη βροχόπτωση, βροντές και αστραπές που μετέτρεπαν τη νύχτα σε μέρα.

Το έντονο φαινόμενο διήρκησε λίγο περισσότερο από μια ώρα στο Ηράκλειο και αποδείχθηκε αρκετό για να μετατρέψει σε λίμνη, κεντρικά σημεία του Ηρακλείου, αφού σε… Βενετία μετατράπηκε η πλατεία των «Λιονταριών» στο κέντρο της πόλης, εξαιτίας της σφοδρής βροχόπτωσης.

Η επέλαση της κακοκαιρίας είχε μικρή διάρκεια, όμως τα αποτελέσματά της ήταν ορατά καθώς μέσα σε λίγη ώρα έπεσαν αρκετά χιλιοστά βροχής. Οι μόνοι που βρίσκονταν στο σημείο ήταν οι καταστηματάρχες που δραστηριοποιούνται στο σημείο και με σκούπες έδιωχναν τα νερά.

Από το μεσημέρι που έχουν ξεκινήσει οι βροχοπτώσεις στον νομό Χανίων και μέχρι τις 5 το απόγευμα είχαν ήδη καταγραφεί 71 χιλιοστά βροχής στην Παλαιόχωρα.

Πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίστηκαν σε περιοχές όπως ο Γιόφυρος και οι Μεσαμπελιές, ενώ υπήρξαν και περιοχές που βυθίστηκαν στο σκοτάδι λόγω διακοπής ρεύματος.

Τόσο η Πολιτική Προστασία της Περιφέρειας Κρήτης όσο και η Πυροσβεστική, βρίσκονται σε εγρήγορση, για την αντιμετώπιση πιθανών προβλημάτων που θα απαιτήσουν την επέμβασή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΚΥΡΙΑΚΗ 05.05.2024 01:50