search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:28
MENU CLOSE

Απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θέλει το Βερολίνο – Μισόλογα για κυρώσεις

21.09.2020 15:49
Απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας, θέλει το Βερολίνο - Μισόλογα για κυρώσεις - Media

 

Την έκκληση του Βερολίνου για αποκλιμάκωση της έντασης και απευθείας διάλογο μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας επανέλαβε πριν από λίγο ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερτ.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ζάιμπερτ διευκρίνισε ότι δεν έχει να αναφέρει κάποια πρόοδο στην διαμεσολαβητική προσπάθεια της καγκελαρίου ενόψει της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου την Πέμπτη, επισημαίνοντας: «Η έκκλησή μας παραμένει, για αποκλιμάκωση, διάλογο, επίλυση των επίμαχων προβλημάτων με απευθείας συνομιλίες. Αυτό στηρίζει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση και προσωπικά η καγκελάριος με συζητήσεις που διεξάγει».

Σε ό,τι αφορά την προοπτική επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος περιορίστηκε να δηλώσει ότι δεν θα δώσει «ενδιάμεσο αποτέλεσμα» ενόψει της Συνόδου. Κληθείς μάλιστα να αναφερθεί σε ενδεχόμενη τριμερή συνάντηση υπηρεσιακών παραγόντων, τόνισε ότι ούτως ή άλλως συναντήσεις σε υπηρεσιακό επίπεδο δεν ανακοινώνονται. Ανάλογη ήταν η απάντηση του Στέφεν Ζάιμπερτ και όταν ερωτήθηκε σχετικά με τα δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για τηλεδιάσκεψη, αύριο, της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ και τον Πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν. «Δεν επιβεβαιώνω κανένα προγραμματισμένο ραντεβού και μιλάω για συνομιλίες αφού έχουν πραγματοποιηθεί», είπε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών στις Βρυξέλλες, χωρίς πρόταση για κυρώσεις σε Τουρκία και Λευκορωσία.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:27