search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:53
MENU CLOSE

«Παραφωνίες» Χαρδαλιά-υπ. Πολιτισμού για τα θέατρα

23.09.2020 16:14
«Παραφωνίες» Χαρδαλιά-υπ. Πολιτισμού για τα θέατρα - Media

 

Ακόμα μια έλλειψη κυβερνητικού συντονισμού καταγράφεται, και αυτή τη φορά αφορά στα μέτρα που αφορούν στις θεατρικές παραστάσεις, όπου άλλα ανακοίνωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς και άλλα φαίνεται ότι ισχύουν, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού.

«Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την Πολιτική Προστασία, διευκρινίζεται ότι η εξαγγελθείσα αναστολή διενέργειας θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους αφορά αποκλειστικά και μόνο την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται για μέτρο πανελλαδικής εμβέλειας» αναφέρει διευκρινιστική ανακοίνωση από το υπουργείο Πολιτισμού μετά την ανακοίνωση των νέων περιοριστικών μέτρων σύμφωνα με τα οποία αναστέλλονται όλες οι θεατρικές παραστάσεις.
 
Συγκεκριμένα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας την Τρίτη κατά την ανακοίνωση των μέτρων είπε χαρακτηριστικά: «Με στόχο την ανάσχεση της πανδημίας κρίνεται αναγκαίο να ληφθούν κάποια μέτρα πρόσθετα για το χώρο του θεάματος με πανελλαδική ισχύ».
 
Η ανακοίνωση του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρει: «Σχετικά με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν σήμερα, 22.9.2020 από την Πολιτική Προστασία, διευκρινίζεται ότι η εξαγγελθείσα αναστολή διενέργειας θεατρικών παραστάσεων σε ανοιχτούς χώρους αφορά αποκλειστικά και μόνο την Περιφέρεια Αττικής και δεν πρόκειται για μέτρο πανελλαδικής εμβέλειας. Επίσης επισημαίνεται ότι δεν περιλαμβάνει θερινούς κινηματογράφους.
 
Το ζωντανό θέαμα/ακρόαμα (συναυλίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ.) επιτρέπεται στην λοιπή επικράτεια βάσει των κανόνων που έχουν εξαγγελθεί, με εξαίρεση περιοχές στις οποίες έχουν επιβληθεί τοπικά περιοριστικά μέτρα.
 
Επιπλέον, τις προσεχείς ημέρες θα ανακοινωθεί το χρονοδιάγραμμα έναρξης λειτουργίας των κλειστών χώρων ζωντανού θεάματος/ακροάματος έτσι ώστε να μπορέσουν να προετοιμαστούν οι συντελεστές εγκαίρως».
 
Πληροφορίες: loaded.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 15:53