search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 05:32
MENU CLOSE

Aφράτα σταφιδωτά του αρτοποιού

25.09.2020 08:46
1.3.jpg

 

Υλικά

325 γραμμάρια ηλιέλαιο

375 γραμμάρια νερό

450 γραμμάρια ζάχαρη

½ κιλό σταφίδα ξανθιά

50 γραμμάρια πετιμέζι

2 κιλά αλεύρι

5 γραμμάρια κανέλα

15 γραμμάρια σόδα

15 γραμμάρια αμμωνία

5 γραμμάρια γαρίφαλο

Σουσάμι για πασπάλισμα

 

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε ελαφρά όλα τα υγρά υλικά, ηλιέλαιο, νερό και πετιμέζι. Προσθέτουμε τη ζάχαρη να διαλυθεί καλά, την κανέλα, το γαρίφαλο, την αμμωνία και τη σόδα ανακατεύοντας ελαφρά.

Προσθέτουμε τις σταφίδες και λίγο – λίγο το αλεύρι με κουτάλα. Χρησιμοποιούμε τα χέρια μας και πλάθουμε ελαφρά το μίγμα, το οποίο θα πρέπει να είναι ελαφρύ, όχι σφιχτό και να κολλάει λίγο. Στρώνουμε μια λαδόκολλα σε ένα μακρόστενο ταψί και λαδώνοντας τα χέρια μας, φτιάχνουμε φρατζολάκια όσο είναι το φάρδος του ταψιού, τοποθετώντας τα το ένα δίπλα στο άλλο. Στο ψήσιμο θα απλώσουν. Πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και σκεπάζουμε το ταψί με ένα άλλο μεγαλύτερο σε μέγεθος, έτσι ώστε να δημιουργήσουμε ένα είδος γάστρας.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200ο C στις αντιστάσεις για περίπου μία ώρα. Λίγο πριν το τέλος κάνουμε το τεστ της οδοντογλυφίδας. Αφήνουμε να κρυώσει το σταφιδωτό, κόβουμε σε κομμάτια και απολαμβάνουμε.

 

Συμβουλή

Η συνταγή είναι επαγγελματική και έχει δοθεί από αρτοποιό αυτούσια. Οι δοσολογίες μπορεί να εκτελεστούν με τη μισή ποσότητα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 03:33