search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:45
MENU CLOSE

Τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για την αναστολή πλειστηριασμών κύριας κατοικίας

25.09.2020 13:57
vouli_2-1.jpg

 

Αναστολή πλειστηριασμών οφειλετών που ως υποθήκη ή προσημείωση υποθήκης έχουν ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή. Η τροπολογία προβλέπει αναστολή μέχρι 31/12/2020 των πάσης φύσεως ατομικών καταδιωκτικών μέσων εναντίον οφειλετών που βρίσκονται σε αδυναμία αποπληρωμής των δόσεων των δανείων τους τα οποία συνδέονται με ακίνητο που χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία και για το οποίο υπάρχει υποθήκη ή προσημείωση.

«Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση σήμερα καθίσταται περισσότερο από αναγκαία, αφού η υγειονομική κρίση λόγω της πανδημίας του κορονοϊού και ως συνεπεία αυτής η οικονομική κρίση έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε βαθιά ύφεση και χιλιάδες επιχειρήσεις και νοικοκυριά στα πρόθυρα οικονομικής ασφυξίας», αναφέρουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που την κατέθεσαν, Τρύφων Αλεξιάδης, Έφη Αχτσιόγλου, Όλγα Γεροβασίλη, Γιάννης Γκιόλας, Κατερίνα Παπανάτσιου και Αλέκος Φλαμπουράρης και επισημαίνουν: «Είναι απαραίτητο να υπάρξει μέριμνα και ένα πλέγμα ρυθμίσεων προκειμένου να καλυφθεί το θεσμικό κενό που υπάρχει σήμερα σχετικά με την προστασία της κύριας κατοικίας. Το θεσμικό αυτό κενό δεν μπορεί και δεν πρέπει να αφήνεται μόνο στις προθέσεις των Τραπεζών και των Εταιρειών Διαχείρισης Απαιτήσεων από Δάνεια».

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:44