31/10/2020 04:27:47

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχασε 35 εκατ. λίρες λόγω κορωνοϊού

Πώς η βασίλισσα Ελισάβετ έχασε 35 εκατ. λίρες λόγω κορωνοϊού - Media

 

Πιο... σφιχτά, όσον αφορά στα έξοδά τους, θα πρέπει να είναι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, καθώς φαίνεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να έχει δεχτεί βαρύ οικονομικό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού, με το ποσό να ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια λίρες.

Όπως αποκαλύπτουν οι βασιλικοί λογαριασμοί, τα μεγαλύτερα έξοδα φαίνεται πως έκαναν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, με το ταξίδι τους στη Νότια Αφρική να κοστίζει σχεδόν 250.000 λίρες, ενώ και ο πρίγκιπας Άντριου πήγε για γκολφ στη Βόρεια Ιρλανδία μισθώνοντας αεροσκάφος αξίας 16.000 λιρών.

Πιο... σφιχτά, όσον αφορά στα έξοδά τους, θα πρέπει να είναι τα μέλη της βασιλικής οικογένειας της Αγγλίας, καθώς φαίνεται ότι η βασίλισσα Ελισάβετ αναμένεται να έχει δεχτεί βαρύ οικονομικό πλήγμα λόγω του κορωνοϊού, με το ποσό να ανέρχεται στα 35 εκατομμύρια λίρες.

Όπως αποκαλύπτουν οι βασιλικοί λογαριασμοί, τα μεγαλύτερα έξοδα φαίνεται πως έκαναν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ, με το ταξίδι τους στη Νότια Αφρική να κοστίζει σχεδόν 250.000 λίρες, ενώ και ο πρίγκιπας Άντριου πήγε για γκολφ στη Βόρεια Ιρλανδία μισθώνοντας αεροσκάφος αξίας 16.000 λιρών.

Επιπλέον, το Crown Estate, από τα κέρδη του οποίου αντλείται η επιχορήγηση, προειδοποίησε πως ζημιά θα υπάρξει και στα έσοδα. Αυτό θα δείξει ένα έλλειμμα 20 εκατομμυρίων λιρών στα 369 εκατομμύρια δημόσιου χρήματος που συμφωνήθηκαν το 2016, για το 10ετές πλάνο ανακαίνισης του παλατιού του Μπάκιγχαμ.

Ο Στίβενς πρόσθεσε: «Ανταποκρινόμενοι και στις δύο αυτές οικονομικές προκλήσεις, δεν έχουμε καμία πρόθεση να ζητήσουμε επιπλέον επιχορήγηση και θα προσπαθήσουμε να διαχειριστούμε τον αντίκτυπο μέσω των δικών μας προσπαθειών».

Ναυλωμένες πτήσεις για τις μετακινήσεις των μελών της βασιλικής οικογένειας - Ενώ θα μπορούσαν κάποιοι να πάνε με το αυτοκίνητο

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ είναι αυτοί που ξόδεψαν τα περισσότερα, με την αμφιλεγόμενη περιοδεία τους στην Νότια Αφρική, κατά την διάρκεια της οποίας ο δούκας του Σάσεξ επιτέθηκε στα βρετανικά ταμπλόιντ και η Μέγκαν Μαρκλ ξεκίνησε νομική δράση κατά μίας εφημερίδας. Τρεις μόλις μήνες προτού εγκαταλείψουν τα βασιλικά τους καθήκοντα, το ταξίδι τους κόστισε 245.643 λίρες σε ναυλωμένες και προγραμματισμένες πτήσεις.

Το δεύτερο πιο ακριβό ήταν η ναυλωμένη πτήση του πρίγκιπα Καρόλου, με το κόστος να ανέρχεται στις 210.345 λίρες, στο Ομάν, προκειμένου να εκφράσει τα συλλυπητήριά του για τον θάνατο του σουλτάνου Χαϊθάμ μπιν Ταρίκ αλ Σαΐντ. Την ίδια ώρα, και ο πρίγκιπας Άντριου απέφυγε τις προγραμματισμένες πτήσεις, και μίσθωσε αεροπλάνο αξίας 16.000 λιρών για να παραβρεθεί στα πρωταθλήματα γκολφ στο Πόρτρας της Βόρειας Ιρλανδίας, προτού αναγκαστεί να παραιτηθεί από τα βασιλικά του καθήκοντα μετά την δημοσιοποίηση της σχέσης του με τον Τζέφρι Επστάιν. Μια πηγή είπε ότι παραβρέθηκε ως προστάτης του γκολφ κλαμπ και πως η ναυλωμένη πτήση ήταν «ο μόνος τρόπος για να μπορέσει να ολοκληρώσει τις υποχρεώσεις του».

Από την άλλη, υπάρχει και το βασιλικό τρένο, το πιο ακριβό μέσο μεταφοράς, που έκανε μόλις τρία ταξίδια το 2019 2020, δύο από αυτά για τον πρίγκιπα Κάρολο, με τον λογαριασμό να φτάνει στις 20.822 λίρες για ένα ταξίδι επιστροφής από το Κεμπλ, κοντά στο σπίτι του, για το Καρλάιλ.

Ο Γκράχαμ Σμιθ της ομάδας εκστρατείας Republic, δήλωσε: «Αυτά τα στοιχεία δεν αποκαλύπτουν την καθημερινή κατάχρηση χρημάτων σε μικρότερα ταξίδια σε όλη την χώρα, με την χρήση ελικοπτέρων ενώ θα μπορούσαν να πάνε με αυτοκίνητο ή οδηγώντας αντί να πηγαίνουν με τρένο. Οι αριθμοί δεν περιλαμβάνουν επίσης την ασφάλεια, τα έσοδα που χάθηκαν από την φυγή του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ, το κόστος των δημοτικών συμβουλίων και πολλά άλλα. Προσθέστε αυτά τα στοιχεία και τα 345 εκατομμύρια λίρες είναι πιο κοντά στην αλήθεια».

Την ίδια επιχορήγηση θα λάβει η βασίλισσα Ελισάβετ, «κουτσουρεμένα» τα έσοδα όμως

Οι λογαριασμοί αντικατοπτρίζουν τα βασιλικά καθήκοντα πριν από την πανδημία. Με οικονομικές προκλήσεις, τα μέτρα που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη στο παλάτι του Μπάκιγχαμ, περιλαμβάνουν πάγωμα προσλήψεων, πάγωμα μισθών και πίεση για μείωση των μη απαραίτητων δαπανών. Θα βοηθούσαν επίσης λιγότερες δημόσιες εμφανίσεις λόγω του κορωνοϊού και περισσότερη ψηφιακή αλληλεπίδραση.

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα λάβει 86,3 εκατομμύρια λίρες από την κρατική επιχορήγηση τον επόμενο χρόνο τόσο για τα επίσημα βασιλικά της καθήκοντα όσο και για την ανακαίνιση στο παλάτι του Μπάκιγχαμ. Παρόλο που τα κέρδη της αναμένεται να είναι χαμηλότερα, θα λάβει το ίδιο ποσό για το διάστημα 2022-23, καθώς το ποσό αυτό δεν μπορεί ποτέ να μειωθεί.

Το εισόδημά της συμπληρώνεται από αυτό του Royal Collection Trust, μέσω των επισκέψεων στα βασιλικά της παλάτια, αλλά και αυτό θα βρεθεί αντιμέτωπο με ένα έλλειμμα 15 εκατομμυρίων λιρών για τα επόμενα τρία χρόνια. «Αναμένουμε σημαντική μείωση του εισοδήματος λόγω του αντίκτυπου που είχε ο κορωνοϊός στον αριθμό των επισκεπτών μας» ανέφερε μια ανώτερη πηγή.

Μειωμένα τα έσοδα και του πρίγκιπα Καρόλου

Ο πρίγκιπας Κάρολος είναι επίσης πιθανό να επηρεαστεί καθώς τα εισοδήματά του που προέρχονται από το Δουκάτο της Κορνουάλης, και το οποίο του απέφερε 22 εκατομμύρια λίρες το διάστημα 2019 – 2020, αναμένεται να είναι πολύ λιγότερα.

Επιπλέον, ο νέος ψηφιακός τρόπος εργασίας, λόγω του κορωνοϊού, σημαίνει πως ο πρίγκιπας Κάρολος, που φημίζεται για τα χειρόγραφά του, διαθέτει πλέον ένα τάμπλετ, αν και όχι ακόμη κινητό τηλέφωνο. Όμως το χαρτί δεν θα εξαλειφθεί τελείως από το Κλάρενς Χάουζ, την επίσημη κατοικία του. «Ο πρίγκιπας είναι μεγάλος πιστός της δύναμης της γραφής επιστολών» είπε ένας από τους βοηθούς του, «οπότε δεν νομίζω ότι θα δούμε μια πλήρη μετάβαση από την μία εποχή στην άλλη».

Πηγή: iefimerida.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.