search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:18
MENU CLOSE

Lufthansa: Δεν εκπαιδεύουμε νέους πιλότους – Δεν θα χρειαστούμε άλλους για χρόνια

29.09.2020 18:43
Lufthansa: Δεν εκπαιδεύουμε νέους πιλότους - Δεν θα χρειαστούμε άλλους για χρόνια - Media

 

Επτακόσιοι νέοι που είχαν ένα κοινό όνειρο, να γίνουν πιλότοι, πλέον βλέπουν το όνειρό τους να σβήνει, επειδή η Lufthansa, κλονισμένη από την κρίση της κορωνοϊού, καταργεί την εκπαίδευση νέων πιλότων στη σχολή της στη Βρέμη. Οι σπουδαστές κλήθηκαν σήμερα να αναζητήσουν νέο επαγγελματικό δρόμο και να εγκαταλείψουν πλέον τη Σχολή πιλότων.

Ένας εκπρόσωπος της Σχολής Lufthansa Aviation Training (LAT) αιτιολόγησε το κλείσιμο της σχολής λέγοντας ότι «για τα επόμενα χρόνια οι αεροπορικές εταιρείες του ομίλου δεν θα έχουν ανάγκη από νέους πιλότους».

Ωστόσο, η LAT αισθάνεται υποχρεωμένη να συνεχίσει την εκπαίδευση που έχει διακοπεί εδώ μήνες, εάν οι σπουδαστές επιμείνουν σε αυτό. Όσοι βρίσκονται προ των τελικών εξετάσεων θα συνεχίσουν να εκπαιδεύονται. Για τους υπόλοιπους, θα αναζητηθούν άλλες σχολές πιλότων, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος.

Η Ένωση πιλότων “Vereinigung Cockpit” (VC) ζήτησε από την LAT να συνεχίσει την εκπαίδευση όλων των σπουδαστών. «Δεν θέλουμε μια χαμένη γενιά. Είναι επίσης παράλογο για τον όμιλο να προσλαμβάνει εξωτερικούς παρόχους υπηρεσιών και να δαπανά χρήματα γι αυτούς εν μέσω κρίσης», δήλωσε εκπρόσωπός της.

Σύμφωνα με την Ένωση πιλότων, σχεδόν 170 από τους σχεδόν 700 εκπαιδευόμενους βρίσκονται λίγο πριν από την αποφοίτησή τους.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:17