search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37
MENU CLOSE

Γκάμπια: Παράδεισος… σεξοτουρισμού για «ώριμες» Βρετανίδες – «Πας κάθε βράδυ με διαφορετικό άνδρα» (Photos)

30.09.2020 09:19
Γκάμπια: Παράδεισος... σεξοτουρισμού για «ώριμες» Βρετανίδες - «Πας κάθε βράδυ με διαφορετικό άνδρα» (Photos) - Media

 

Μια χώρα μικρή, μόλις 2,2 εκατ. ανθρώπων στη Δυτική Αφρική, φαίνεται να προτιμούν εσχάτως «ώριμες» Βρετανίδες οι οποίες την επισκέπτονται με σκοπό όχι να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές της αλλά τους… άνδρες της και να ικανοποιήσουν τις σεξουαλικές φαντασιώσεις τους. Πρόκειται για την Γκάμπια, μια φτωχή αφρικανική χώρα με έκταση 11,9 τ.χλμ. που βρίσκεται στην 156η θέση του κόσμου από άποψη του ΑΕΠ της με κατά κεφαλήν εισόδημα 1666 δολάρια ή 138 δολ. το μήνα.

Σύμφωνα με την Daily Mail, το ντοκιμαντέρ «Sex on the Beach», του Channel 4, διάρκειας μίας ώρας, παρουσιάζει τι ανακάλυψε ο δημοσιογράφος Σέιγι Ρόουντς στο ταξίδι του στη χώρα, μετά από συνεντεύξεις με νεαρούς και ηλικιωμένες κυρίες που συνάπτουν αυτές τις ευκαιριακές σχέσεις, και αυτοψία στα «αμαρτωλά» μπαρ.

Όπως εξηγεί η βρετανική εφημερίδα, τα εν λόγω μπαρ είναι γεμάτα με λευκές γυναίκες που θέλουν να χαρούν τον ήλιο, τη θάλασσα και το σεξ με νεαρούς ντόπιους άνδρες. Ένας από τους στόχους του προγράμματος ήταν να ανακαλύψει πόσο αυθεντικές είναι οι σχέσεις που δημιουργουνται, δεδομένης της πολιτισμικής, ηλικιακής και ταξικής διαφοράς, αλλά και κατά πόσον εμπεριέχουν το στοιχείο της εκμετάλλευσης – και από ποια πλευρά.

sex-beach-3

Στο ντοκιμαντέρ του Channel 4, που προκάλεσε αρκετές αντιδράσεις στη Βρετανία, μία γυναίκα είπε στον Σέιγι ότι η Γκάμπια είναι «παράδεισος» επειδή «μπορείς να πηγαίνεις με διαφορετικό άνδρα κάθε βράδυ».

Ο δημοσιογράφος μίλησε με τον 32χρονο Άλκα, έναν ντόπιο που είχε συνάψει πολλές ερωτικές σχέσεις με ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες. Σύμφωνα με τον Άλκα, πρόκειται για τουρίστριες που ήλθαν στη χώρα του με την πρόθεση να κάνουν σεξ με μικρότερους άνδρες και έπειτα να φύγουν. «Αυτό με πληγώνει πολύ. Δεν μου αρέσει. Ψάχνω για μια καλή σχέση», λέει ο Άλκα, που, σύμφωνα με την Daily Mail είναι παντρεμένος με τη Φρανσουάζ, μια 68χρονη Βελγίδα. Η Φρανσουάζ έχει στείλει δεκάδες χιλιάδες ευρώ στον σύζυγό της, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος – όπως υποστηρίζει – δεν της ζήτησε ποτέ τίποτα. Ως αντάλλαγμα, ο Άλκα λέει ότι της προσφέρει «χαρά», με την 68χρονη να σχολιάζει πως την κάνει να αισθάνεται σαν «νεογέννητο μωράκι» με δεύτερη ευκαιρία στη ζωή.

sex-beach-2

Στη Βρετανία επέκριναν τις σεξοτουρίστριες

Μετά την προβολή του ντοκιμαντέρ πολλές ήταν οι αντιδράσεις από Βρετανούς τηλεθεατές στα social media. Αρκετοί χρήστες στο Twitter σχολίασαν πως το «Sex on the Beach» τους έκανε να αισθανθούν εξαιρετικά άβολα, και πολλοί επέκριναν τις ηλικιωμένες σεξοτουρίστριες, λέγοντας ότι εκμεταλλεύονται την φτώχεια των ντόπιων δελεάζοντάς τους με το όνειρο της βίζας για το Ηνωμένο Βασίλειο.

«Το Sex on the Beach σε κάνει να νιώθεις τόσο άσχημα όσο και τα ντοκιμαντέρ για τον σεξοτουρισμό στην Ταϊλάνδη, όπου δυτικοί λευκοί άνδρες πηγαίνουν για να βρουν νύφες», έγραψε ένας χρήστης. «Όσα δείχνει το πρόγραμμα είναι πολύ ανησυχητικά. Ηλικιωμένες λευκές εκμεταλλευόμενες φτωχούς άνδρες στην Γκάμπια, πόσο σιχαμερό είναι αυτό;» διερωτάται ένα άλλο tweet.

Υπήρξαν βέβαια και κάποιοι που υποστήριξαν ότι η εκμετάλλευση είναι αμοιβαία και ότι κάθε πλευρά αποκομίζει τα δικά της οφέλη. «Αν καταφέρουν να παντρευτούν μία από αυτές τις γιαγιάδες θα εξασφαλίσουν βίζα για το Ηνωμένο Βασίλειο και έπειτα θα ζουν σε άνετες συνθήκες», γράφει ένας χρήστης.

Άλλοι σχολιαστές πάντως, που εχουν επισκεφθεί την Γκάμπια, επισήμαναν ότι όσα καταγράφονται στο ντοκιμαντέρ δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και ότι υπάρχει μεν φλερτ από τους ντόπιους προς τις ηλικιωμένες Ευρωπαίες γυναίκες, αλλά αυτό γίνεται σε πολύ μικρότερη κλίμακα και διακριτικά.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:37