search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:16
MENU CLOSE

Black Hawk Down: Έρχεται το νέο υπερ-ελικόπτερο των ΗΠΑ (Photos)

30.09.2020 17:36
Black Hawk Down: Έρχεται το νέο υπερ-ελικόπτερο των ΗΠΑ (Photos) - Media
 
Καθώς το Black Hawk, το περίφημο επιθετικό ελικόπτερο των ΗΠΑ ετοιμάζεται για αντικατάσταση μετά από μια μακρά και επιτυχημένη θητεία, ο Στρατός της χώρας δοκιμάζει τη νέα γενιά επιθετικών σκαφών και μερικά από αυτά μοιάζουν να έρχονται… από το μέλλον.
Στις δοκιμές από πιλότους του Στρατού, ένα αεροσκάφος μοιάζει να ξεχωρίζει, πρόκειται για το V-280 Valor της Bell, το οποίο διαθέτει εντυπωσιακά χαρακτηριστικά και μοιάζει να ταιριάζει «κουτί» στις προδιαγραφές για το Μελλοντικό Επιθετικό Αεροσκάφος Μακράς Εμβέλειας (Future Long-Range Assault Aircraft, FLRAA).
Το V-280 μοιάζει με διασταύρωση ελικοπτέρου και μαχητικού, αναπτύσσει ταχύτητες ως 300 κόμβους, παρέχει στους πιλότους ορατότητα 360 μοιρών, μπορεί να δικτυωθεί με υπολογιστές σκόπευσης ή drones, μπορεί να πετά και να μανουβράρει σαν ελικόπτερο και να πετά σαν μαχητικό, καθώς και να φέρει σύγχρονα όπλα.
Ήδη το V-280 και το Sikorsky-Boeing SB-1 Defiant, είναι τα δύο αεροσκάφη που έχουν μπει σε διετή φάση δοκιμών από πιλότους του αμερικανικού στρατού, με στόχο ως το 2030 να έχει επιλεχθεί ποιο θα μπει σε παραγωγή για την αντικατάσταση του Black Hawk.
Σύμφωνα με το National Interest, το αεροσκάφος δίνει τη δυνατότητα μέσω υψηλής τεχνολογίας στους πιλότους να έχουν ορατότητα σε όλα τα σημεία του, μέσω καμερών και ειδικού λογισμικού που ενώνει τις εικόνες σε ένα ενιαίο feed στο κράνος τους. Άλλωστε, βασική προϋπόθεση για το FLRAA είναι η δυνατότητα αναβάθμισης, τόσο λογισμικού όσο και hardware, ώστε να συμβαδίσει με τις εξελίξεις της τεχνολογίας, παραμένοντας στην αιχμή της για πολλά χρόνια.
Ταυτόχρονα, το προφίλ του αεροσκάφος κατορθώνει να του δίνει μειωμένο στίγμα στα ραντάρ και η μεγάλη του ταχύτητα και εμβέλεια το καθιστούν σχεδόν μοναδικό για αποστολές hit-and-run, χωρίς ανάγκη ανεφοδιασμού.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 18:16