search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 02:24
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Οκτώ κρούσματα σε εργαζόμενους γηροκομείου στην Καρδίτσα

04.10.2020 13:13
Κορωνοϊός: Οκτώ κρούσματα σε εργαζόμενους γηροκομείου στην Καρδίτσα - Media

 

Οκτώ εργαζόμενοι σε γηροκομείο στην Καρδίτσα βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, σε σειρά ελέγχων που διενεργεί στην εν λόγω δομή από την προηγούμενη Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό, την Τρίτη 29/9, κατά τον περιοδικό δειγματοληπτικό έλεγχο που διενεργεί ο ΕΟΔΥ στις Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων σε όλη την επικράτεια, σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων και τις Περιφέρειες, βρέθηκαν δύο θετικά αποτελέσματα σε προσωπικό ΜΦΗ στην περιοχή της Καρδίτσας.

Άμεσα ελήφθησαν δείγματα από το λοιπό προσωπικό και τους ωφελούμενους με αποτέλεσμα τον εντοπισμό άλλων τεσσάρων κρουσμάτων από το προσωπικό της δομής.

Σε επανέλεγχο δε που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο εντοπίστηκαν δύο επιπλέον κρούσματα στο προσωπικό.

Ο ΕΟΔΥ θα συνεχίσει τους ελέγχους τις επόμενες μέρες.

Συναγερμός και στα Ιωάννινα

Νωρίτερα, θετικός στον κορωνοϊό βρέθηκε υπάλληλος που εργάζεται σε δύο γηροκομεία στα Ιωάννινα, στο «Ζωγράφειο» του Δήμου Ιωαννιτών και το «Ζωσιμάδων», της Μητρόπολης Ιωαννίνων.

Στο «Ζωγράφειο», φιλοξενούνται περίπου 30 ηλικιωμένοι, ενώ το γηροκομείο «Ζωσιμάδων» φιλοξενεί 40 ηλικιωμένους, ενώ λειτουργεί Κλινική Χρονίων Παθήσεων η οποία προσφέρει φροντίδα σε περίπου 80 άτομα με λειτουργικές δυσκολίες, Ανοιχτό Κέντρο για την Προστασία των Ηλικιωμένων και πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι».

Σύμφωνα δε με την ΕΡΤ, μία εργαζόμενη στο «Ζωγράφειο» γηροκομεία έχει ήδη βρεθεί θετική στον κορωνοϊό, ωστόσο τις τελευταίες ημέρες δεν έχει έρθει σε επαφή με ηλικιωμένους καθώς είχε πάρει άδεια.

Συναγερμός στα Ιωάννινα – Θετικός στον κορωνοϊό υπάλληλος δύο γηροκομείων - Media

«Ο Δήμος Ιωαννιτών ενημερώθηκε ότι εργαζόμενη στον Ζωγράφειο Οίκο Ευγηρίας βρέθηκε θετική στον Covid-19. Η συγκεκριμένη υπάλληλος απουσίαζε κάνοντας χρήση κανονικής άδειας την τελευταία εβδομάδα. Αρκετές ημέρες δηλαδή πριν βρεθεί θετική δεν είχε καμία επαφή με τους ηλικιωμένους που φιλοξενούνται στη δομή. Ο Δήμος ενημερώθηκε για δεύτερη θετική περίπτωση εργαζομένου στο Γηροκομείο «Ζωσιμαδών» ο οποίος είχε βρεθεί και στις εγκαταστάσεις του Ζωγράφειου Οίκου. Επικοινώνησε άμεσα με τον ΕΟΔΥ και Κινητή Μονάδα προχωρά στην δειγματοληψία και τον έλεγχο όλων των ηλικιωμένων και του προσωπικού. Τα αποτελέσματα που μέχρι στιγμής έχουν γίνει γνωστά είναι αρνητικά», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του Δήμου Ιωαννιτών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 01:48