search
ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:50
MENU CLOSE

Κίνα: ‘Εκλεψαν τον κύλινδρο με καλλιγραφίες του Μάο Τσε Τουνγκ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και τον έκοψαν στα δύο

08.10.2020 08:04
Κίνα: ‘Εκλεψαν τον κύλινδρο με καλλιγραφίες του Μάο Τσε Τουνγκ αξίας εκατομμυρίων δολαρίων και τον έκοψαν στα δύο  - Media

 

Ένας κύλινδρος καλλιγραφίας του πρώην ηγέτη της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ , η αξία του οποίου εκτιμάται ότι ανέρχεται σε εκατομμύρια, εκλάπη τον περασμένο μήνα στο Χονγκ Κονγκ, ανέφερε η αστυνομία. Οι κλέφτες ωστόσο τον έκοψαν στη μέση

Ο κατεστραμμένος κύλινδρος βρέθηκε στα χέρια 49χρονο άνδρα που συνελήφθη στα τέλη του περασμένου Σεπτεμβρίου, ως ύποπτος κλοπής, όπως αναφέρει ο Guardian.

Η South China Morning Post, επικαλούμενη πηγή της αστυνομίας, ανέφερε ότι ο κύλινδρος κόπηκε στα δύο όχι από τους ληστές αλλά από έναν αγοραστή – κλεπταποδόχο – που τον είχε αγοράσει για 500 δολάρια Χονγκ Κονγκ (περίπου 50 £) και πίστευε ότι ο κύλινδρος ήταν πλαστός.

«Σύμφωνα με την έρευνά μας, κάποιος πίστευε ότι ο κύλινδρος ήταν πολύ μεγάλος σε μήκος», δήλωσε ο Τόνι Χο, ανώτερος επιθεωρητής του γραφείου οργανωμένου εγκλήματος της αστυνομίας, σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη. «Ήταν δύσκολο να τον επιδείξει, ενδεχομένως και να τον χειριστεί και για αυτό τον έκοψε στη μέση».

Στο διαμέρισμα συλλέκτη

Η αστυνομία είπε ότι ο κύλινδρος ήταν μέρος μόνο μιας μεγάλης κλοπής με κλοπιμαία αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων, από τρεις διαρρήκτες, που μπήκαν σε ένα διαμέρισμα του συλλέκτη Φου Τσανχάου τον Σεπτέμβριο.

Ο συλλέκτης, Φου Τσανχάου, βρισκόταν στην ηπειρωτική Κίνα εκείνη την εποχή και δεν είχε πάει στο Χονγκ Κονγκ από τον Ιανουάριο λόγω της πανδημίας του κορωνοιού.

Οι διαρρήκτες πήραν 24.000 κινεζικά γραμματόσημα, 10 νομίσματα και επτά κύλινδρους καλλιγραφίας από το διαμέρισμα του Φου. Ο Φου υπολόγισε ότι η καλλιγραφία του Μάο που εκλάπη αξίζει περίπου 300 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ και ότι η συνολική κλοπή ανήλθε σε περίπου 645 εκατομμύρια δολάρια.

Η αστυνομία συνέλαβε τρεις άνδρες ως ύποπτους για την κλοπή. Ο Χο είπε ότι τουλάχιστον δύο άνθρωποι που φέρεται να είναι συνδεδεμένοι με τη διάρρηξη ήταν ακόμη ελεύθεροι.

Αν και έχουν βρεθεί μερικά από τα κλεμμένα αντικείμενα, δεν έχουν ανακτηθεί ακόμα τα 24.000 γραμματόσημα και έξι ακόμα κύλινδροι καλλιγραφίας, ανέφερε η αστυνομία.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 27.04.2024 08:47