search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:00
MENU CLOSE

Σταύρο Κοντονή δέρνουμε; 

09.10.2020 12:02
Σταύρο Κοντονή δέρνουμε;  - Media

 

Θυμάστε εκείνη τη διαφήμιση του conn-x TV που μία ομάδα κάφρων οπαδών μπουκάρει μέσα σε λεωφορείο και ρωτάει τους επιβάτες τι ομάδα είναι και είναι έτοιμοι να τραμπουκίσουν; Ο πρώτος επιβάτης απαντάει ότι είναι Μπόχουμ. Μένουν έκπληκτοι οι οπαδοί και αναρωτιέται ένας: Μπόχουμ δέρνουμε;  

Έτσι ακριβώς είναι τώρα και ο ΣΥΡΙΖΑ. Έτοιμοι οπαδοί, τραμπουκίζουν από το πρωί της Πέμπτης τον Σταύρο Κοντονή επειδή τόλμησε να πει ότι γίνανε λάθη στον Ποινικό Κώδικα κατά την διακυβέρνηση της Πρώτης Φοράς Αριστεράς και πως λόγω αυτών των αλλαγών η Χρυσή Αυγή κινδυνεύει να πέσει στα… «μαλακά». Είναι οι σύντροφοι που μόλις ένας άλλος σύντροφος διαγραφεί ξεχύνονται και συκοφαντούν, λοιδορούν, ή πολλές φορές μπορεί και να απειλούν. Βέβαια, ο πρώην σύντροφος ήταν κάποιος που μπορεί μέχρι πρότινος να θαύμαζαν, να εξυπηρετούσαν ή και απλώς να κολάκευαν. 

Το ρεπορτάζ έλεγε εδώ και μέρες ότι ο πρώην Υπουργός ετοίμαζε την επίθεσή του. Στον ΣΥΡΙΖΑ γνώριζαν. Είχε προειδοποιήσει και ο ίδιος με βόλες γι’ αυτό που θα ερχόταν. Ίσως η στιγμή δεν ήταν η κατάλληλη στιγμή. Ωστόσο,  δεν έπρεπε να μάθουμε για ποιο λόγο μπορεί να ένας πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης να κάνει τέτοια σοβαρή καταγγελία, που στην ουσία καταλήγει στο συμπέρασμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί και να βοήθησε την Χρυσή Αυγή με τις αποφάσεις του; 

Σίγουρα, ο Σταύρος Κοντονής έχει προσωπική πικρία. Ενδεχομένως και δική του στρατηγική. Ο μέχρι χθες σύντροφος έγινε επικίνδυνος για την Αριστερά, με αυτά που λέει, ενώ το πρώην κόμμα του – μιας και αποτελεί παρελθόν με αυτό το ΠΑΣΟΚικό «έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος» – έγινε Σταλινικό. 

Η ρήξη του ΣΥΡΙΖΑ με τον Κοντονή, ίσως είναι η πρώτη αυτών που θα ακολουθήσουν. Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά τις εκλογές, το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης όχι μόνο δεν έχει βρει τα πατήματά του, αλλά κάθε εβδομάδα – για να μη πούμε κάθε μέρα – έρχεται αντιμέτωπο με ένα εσωτερικό κλυδωνισμό. 

Για την ιστορία, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Σταύρος Κοντονής, ως πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης «αδειάζει» κατά αυτόν τον τρόπο την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, αφού έχει πολλές φορές σταθεί απέναντι στις θέσεις τόσο της ηγετικής ομάδας όσο και του Αλέξη Τσίπρα για το… «σκάνδαλο Novartis». 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 20:00