search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:40
MENU CLOSE

Γώγος για ΜΕΘ: Είμαστε σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού – Μεγάλη πίεση στην Αττική

11.10.2020 09:07
Γώγος για ΜΕΘ: Είμαστε σε επίπεδο χαμηλού συναγερμού – Μεγάλη πίεση στην Αττική - Media

 

Σε επίπεδο «χαμηλού συναγερμού» βρίσκεται η ιατρική και επιστημονική κοινότητα της χώρας, αναφορικά με την συνεχή αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων συμπολιτών μας που νοσούν από covid19.

Αυτό τόνισε μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΑΝΤ1 ο καθηγητής Παθολογίας του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών, Χαράλαμπος Γώγος.

Η κατάσταση όμως του χαμηλού συναγερμού ενδέχεται να αλλάξει μέσα στο επόμενο διάστημα, καθώς ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας χρειάζονται νοσηλεία σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Το πρόβλημα, σύμφωνα με τον κ. Γώγο, εντοπίζεται κυρίως στην Αττική, ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η εικόνα είναι κάπως καλύτερη.

Όρισε δε ως κρίσιμο σημείο ενδεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων στα διπλάσια των σημερινών, ακόμα και σε πάνω από 1000 κάθε ημέρα. Παρότρυνε δε τον πληθυσμό να εμβολιαστεί για την γρίπη.

Σημειώνεται ότι χθες, Σάββατο, ανακοινώθηκε ότι 100 ασθενείς με κορωνοϊό νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 07:40