search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23
MENU CLOSE

Το «πακέτο» του Σουλτάνου (πακετάκια φύλλου κρούστας με κοτόπουλο)

16.10.2020 09:44
image_0-1.jpg

 

Υλικά

1-2 φύλλα κρούστας

650 γραμμάρια φιλέτο στήθος κοτόπουλου κομμένο σε μικρά κυβάκια

1 φλιτζάνι αρακά βρασμένο (προαιρετικά)

1 μεσαία μελιτζάνα κομμένη σε κύβους μεσαίου μεγέθους

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας

½ κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση

Για τη σάλτσα μπεσαμέλ

1 κουταλιά της σούπας αλεύρι

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

1 νεροπότηρο χλιαρό γάλα

Λίγο τριμμένο τυρί που λιώνει (γκούντα, ένταμ, τσένταρ) για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Αρχικά κόψτε τη μελιτζάνα σε κύβους μεσαίου μεγέθους και τηγανίστε την. Αφήστε την στην άκρη και προετοιμάστε την υπόλοιπη γέμιση. Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάλτε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και μισή κουταλιά βούτυρο και σοτάρετε το κρεμμύδι για ένα λεπτό μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε το κοτόπουλο το οποίο έχετε κόψει σε μικρά κομμάτια, και μαγειρέψτε σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βάλτε και τον πελτέ ντομάτας και ανακατέψτε καλά για 2 ακόμη λεπτά. Προσθέστε τον βρασμένο αρακά, τις τηγανισμένες μελιτζάνες, αλάτι και πιπέρι και ανακατέψτε απαλά.

Κόψτε ένα φύλλο ζύμη κρούστας σε 4 ίσια κομμάτια και στρώστε το ένα κομμάτι σε ένα μικρό μπολ . Κόψτε με το χέρι σας τα φύλλα που κρέμονται πολύ στις πλαϊνές μεριές και τοποθετήστε τις στη βάση. Βάλτε το μίγμα κοτόπουλου μέσα στη μπολ και καλύψτε το με τα φύλλα που κρέμονται έτσι ώστε να σχηματίσετε ένα «πακετάκι». Θα πρέπει να καλυφθεί καλά όλο το μίγμα και να μην αφήνει κενά. Αναποδογυρίστε το μπολ και τοποθετήστε το «πακέτο» σε ένα ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Συνεχίστε με την υπόλοιπη γέμιση και τα φύλλα.

Προετοιμάστε μια σάλτσα μπεσαμέλ, λιώνοντας σε ένα κατσαρολάκι 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι. Ψήστε το μίγμα αυτό για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς και προσθέστε το χλιαρό γάλα, χτυπώντας με ένα σύρμα για να μην σβολιάσει. Μαγειρέψτε το σε χαμηλή φωτιά μέχρι να αρχίσει να πυκνώνει η σάλτσα μπεσαμέλ. Μόλις πήξει, βάλτε αλατοπίπερο και αφαιρέστε από τη φωτιά. Ρίξτε μερικές κουταλιές από τη μπεσαμέλ πάνω στα «πακέτα», πασπαλίστε με τυρί και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ο C για 15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν.

Συμβουλή

1.Στη γέμιση μπορείτε να προσθέσετε καρότο και κολοκυθάκι σοταρισμένα κι αυτά σε ελαιόλαδο και μια κουταλιά της σούπας από τη σάλτσα μπεσαμέλ.

2.Για μεγαλύτερη ευκολία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμη σάλτσα μπεσαμέλ και βρασμένο αρακά σε κονσέρβα.

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 10:23