28/01/2021 01:38:36

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής: «Είναι το αυτονόητο» (Video)

Ο Σοφοκλής Σχορτσιανίτης για την καταδίκη των νεοναζί της Χρυσής Αυγής: «Είναι το αυτονόητο» (Video) - Media

 

Το μακρινό 2012 όταν οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής βρισκόντουσαν στο απόγειο της δράσης τους, είχε τολμήσει ο Ηλίας Παναγιώταρος να πιάσει στο στόμα του τον παίκτη της Εθνικής Ελλάδας στο μπάσκετ, Σοφοκλή Σχορτσιανίτη. 
Ο Παναγιώταρος είχε κρίνει το χρώμα του αθλητή και όχι το γεγονός ότι εκείνος τιμούσε το εθνόσημο και αγωνιζόταν με αυτό στο στήθος. Μάλιστα ο νεοναζί Παναγιώταρος (ο οποίος έκρινε τους άλλους με βάσει τα φυλετικά χαρακτηριστικά και το χρώμα, λες και εκείνος είχε τα χαρακτηριστικά αρχαιοελληνικού αγάλματος) είχε πει προκλητικά και με έπαρση ότι ο Σχορτσιανίτης δεν είναι Έλληνας επειδή είναι μαύρος.
«Δεν θεωρούμε ότι ο Σχορτσιανίτης, σύμφωνα με τα πρότυπα της ελληνικής φυλής, είναι Ελληνας. Δεν είναι Ελληνας. Πρέπει να είναι και οι δύο γονείς του Έλληνες και να ανήκουν στην ευρωπαϊκή φυλή. Αυτό θεωρούμε εμείς. Αν θεωρείτε εσείς τον Σχορτσιανίτη Έλληνα, πάρτε τον στο δικό σας κόμμα» είχε πει ο Παναγιώταρος που τα χαρακτηριστικά του οποίου θα τα ζήλευε και ο Ικτίνος και ο Καλλικράτης για τα αγάλματα τους. 
Σήμερα 8 χρόνια μετά ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης βρέθηκε στο στούντιο της εκπομπής Eurohoops Show και μίλησε και για την απόφαση του δικαστηρίου για τη Χρυσή Αυγή. «Σαν κοινωνία δεν έχουμε δείξει ότι δεν ανεχόμαστε τέτοιες συμπεριφορές. Πχ με τη Χρυσή Αυγή που λες. Είναι κάτι αυτονόητο. Είναι όμως αυτονόητο; Όταν έγινε η καταδίκη, εγώ το μόνο που διάβαζα ήταν “τρομερή μέρα”. Γιατί τρομερή μέρα; Για κάτι αυτονόητο; Τρομερή στην ιστορία. Για κάτι αυτονόητο είναι “τρομερή στην ιστορία”; Όλα τα κανάλια αυτό είχαν. Τρομερή μέρα, ιστορική στιγμή για τη δικαιοσύνη. Για ποιον λόγο είναι τρομερή στιγμή; Αλλά αυτό το μήνυμα περνάει. Ότι έγινε κάτι…» είπε
 

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.