search
ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:49
MENU CLOSE

Μεγάλος περίπατος: «Πολιτική αλχημεία για να παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ»

18.10.2020 19:14
Μεγάλος περίπατος:  «Πολιτική αλχημεία για να παρακαμφθεί η απόφαση του ΣτΕ» - Media

 

«Πολιτική αλχημεία» από δημοτική αρχή και κυβέρνηση για να παρακαμφθεί η ακυρωμένη από το ΣτΕ υπουργική απόφαση για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του Μεγάλου Περιπάτου και την προσχηματική σύνδεσή του με τον COVID19 καταγγέλλει το ΚΙΝΑΛ.

Σε ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη αναφέρει ότι επιχειρείται με βεβιασμένη τροπολογία να επανέλθει δια νόμου το περιεχόμενο της ακυρωμένης υπουργικής απόφασης.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ:

«Με θεσμικό ατόπημα πρώτου μεγέθους συνεχίζεται ο Γολγοθάς του «μεγάλου περιπάτου» για τους κατοίκους της Αθήνας αλλά και όλου του λεκανοπεδίου.

Ακολουθώντας τριτοκοσμικές πρακτικές, η Κυβέρνηση επέλεξε να παρακάμψει το Συμβούλιο της Επικρατείας με βεβιασμένη τροπολογία η οποία επαναφέρει δια νόμου το περιεχόμενο της ακυρωμένης από το ανώτατο δικαστήριο υπουργικής απόφασης που αφορά τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις του έργου και την προσχηματική σύνδεσή του με τον COVID19.

Πρόκειται σαφέστατα για πολιτική αλχημεία η οποία αποτελεί έμμεση παρέμβαση στη δικαιοσύνη κατά παράβαση της αρχής των εξουσιών.

Κατά τα άλλα, η δημοτική αρχή υποβαθμίζει ακόμα περισσότερο την δικαστική απόφαση, αναφέροντας σε ανακοίνωσή της ότι «αφορά σε διαδικαστικές συστάσεις για την πιλοτική εφαρμογή του έργου».

Λες και ζούμε σε «μπανανία», αντί να σταματήσει το αποτυχημένο εγχείρημα, τουλάχιστον της Πανεπιστημίου, ο «περίπατος» συνεχίζεται.

Το Κίνημα Αλλαγής από την αρχή επεσήμανε τη λανθασμένη υλοποίηση του έργου, την έλλειψη διαλόγου, τους κινδύνους που ελλοχεύει για την πόλη, τις ακαλαίσθητες επιλογές και την απαξίωση κάθε ξεχασμένης γειτονιάς.»

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20.04.2024 13:49