search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:27
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ολοένα και «κοκκινίζει» ο επιδημιολογικός χάρτης – Εντατικοί έλεγχοι σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Ιωάννινα

20.10.2020 09:04
Κορωνοϊός: Ολοένα και «κοκκινίζει» ο επιδημιολογικός χάρτης - Εντατικοί έλεγχοι σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Ιωάννινα - Media

 

Συνεχίζονται οι «υψηλές πτήσεις» των κρουσμάτων κορωνοϊού στην χώρα, εντείνονται ακόμη περισσότερο την ανησυχία πωλιτών, ειδικών και κυβέρνησης για την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα.

Σε πορτοκαλί συναγερμός συνεχίζει να βρίσκεται η Αττική, ενώ ιδιαίτερός προβληματισμός υπάρχει και για άλλες περιοχές, κυρίως της βόρειας Ελλάδας, όπως η Κοζάνη, Καστοριά, Ιωάννινα, Θεσσαλονίκη, Σέρρες.

Χθες, Δευτέρα, ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε επιπλέον 438 κρούσματα, εκ των οποίων 62 συνδέονται με γνωστές συρροές και 42 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων πλέον είναι 25802, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

Παράλληλα, την Δευτέρα σημειώθηκαν 11 ακόμη θάνατοι ανεβάζοντας τον συνολιό αριθμό σε 520.

11 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 520 θανάτους συνολικά στη χώρα. 

Ακόμη, 85 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, με την πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να αυξάνεται συνεχώς.

Σε πορτοκαλί συναγερμό γειτονιές της Αττικής – Ανησυχία για Ιωάννινα και Καστοριά, αυξητικές τάσεις στη Θεσσαλονίκη

Σε σταθερά, αλλά και πάλι «πορτοκαλί» στον επιδημιολογικό χάρτη επίπεδα βρίσκεται η Αττική.

Την Δευτερα ανακοινώθηκαν ακόμη 175 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν δηλώσει έως τώρα πολιτικές και υγειονομικές αρχές, το lockdown δεν είναι ένα από τα ενδεχόμενα που εξετάζονται για την Αττική, πράγμα το οποίο τόνισε και ο υφυπουργός Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς.

Η κατάταξη της Αττικής, βέβαια, στο πορτοκαλί του επιδημιολογικού χάρτη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν ορισμένες περιοχές ιδιαίτερα επιβαρυμένες από τον ιό.

Συγκεκριμένα, αυτές είναι το Περιστέρι και ο Πειραιάς, ενώ αναφορικά με τις γειτονιές του Δήμου Αθηναίων, αυτές είναι το Κολωνάκι, το Μοναστηράκι, η περιοχή γύρω από το Σύνταγμα, η πλατεία Βικτωρίας, η Ομόνοια, το Θησείο.

Παράλληλα, οι αρμόδιοι ρίχνουν ιδιαίτερο επιχειρησιακό βάρος, εκτός από την «κόκκινη» και με τοπικό lockdown Κοζάνη, στοχευμένα στις περιοχές των Ιωαννίνων, της Καστοριάς, της Θεσσαλονίκης και των Σερρών

«Καμπανάκι» Γώγου: Πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευόμενων στις ΜΕΘ

«Υπάρχει ένας αυξημένος αριθμός θανάτων που μας απασχολεί» τόνισε ο Χαράλαμπος Γώγος καθηγητής και μέλος της επιτροπής λοιμωξιολόγων στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, σχολιάζοντας τους 11 θανάτους σε 24 ώρες που καταγράφηκαν τη Δευτέρα στη χώρα μας. 

Επίσης προειδοποίησε καθώς πέφτει ο μέσος όρος ηλικίας των νοσούντων, χαμηλώνει και ο μέσος όρος ηλικίας των νοσηλευομένων στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

«Σίγουρα δεν βλέπω τη δυνατότητα να υπάρχει χαλάρωση τους επόμενους μήνες. Σε κράτη της Ευρώπης που έχουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες, βλέπουμε ότι έχουμε αύξηση των κρουσμάτων. Είναι ουτοπικό να περιμένουμε ότι τα πράγματα θα είναι πολύ καλύτερα τους επόμενους μήνες. Σήμερα, ωστόσο, γνωρίζουμε πολύ περισσότερα από ό,τι μερικούς μήνες πριν για την αντιμετώπιση των ασθενών», συμπλήρωσε από την πλευρά του το πρωί της Τρίτης ο Πρύτανης ΕΚΠΑ Θάνος Δημόπουλος.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:26