search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:40
MENU CLOSE

Χαρίτσης για Πτωχευτικό Κώδικα: «Η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας»

20.10.2020 14:35
Χαρίτσης: Η κυβέρνηση υλοποιεί εν μέσω πανδημίας το αντικοινωνικό της σχέδιο - Media
 
«Με τον νέο Πτωχευτικό Κώδικα η κυβέρνηση καταργεί κάθε προστασία της πρώτης κατοικίας, ενώ για πρώτη φορά οδηγούνται σε πτώχευση όχι μόνο οι επιχειρήσεις και οι έμποροι αλλά και τα νοικοκυριά» δήλωσε ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, μιλώντας «Στο Κόκκινο 105.5». Και πρόσθεσε: «Ενώ βλέπουμε στην Ευρώπη μια τάση αναστολής πτωχεύσεων και πλειστηριασμών, η ΝΔ επιλέγει να προχωρήσει στην εντελώς αντίθετη κατεύθυνση».
 
«Με τον Πτωχευτικό η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο τη μεσαία τάξη» συνέχισε ο βουλευτής, υπογραμμίζοντας ότι «το 81% των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων κινδυνεύουν να οδηγηθούν σε πτώχευση με fasttrack διαδικασία, σύμφωνα με στοιχεία της ΓΣΕΒΕΕ».
 
«Πολλοί υπουργοί της κυβέρνησης έχουν αναφερθεί στο υψηλό ποσοστό ιδιοκατοίκησης ως επιζήμιο για την οικονομία και στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις ως βαρίδι για την ανάπτυξη», υπενθύμισε, επισημαίνοντας ότι «αυτά επιχειρεί να αναδιαρθρώσει βίαια η κυβέρνηση με το υπό συζήτηση νομοσχέδιο». «Η κατεύθυνση αυτή έχει άλλωστε προαναγγελθεί με την ενδιάμεση έκθεση Πισσαρίδη», επισήμανε ο κ. Χαρίτσης.
 
«Οι τρύπες στον προϋπολογισμό κλείνουν με στήριξη των επιχειρήσεων και της αγοραστικής δύναμης των νοικοκυριών και όχι με ιδιωτικοποιήσεις φυσικών μονοπωλίων όπως τα δίκτυα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕΠΑ Υποδομών» ξεκαθάρισε στο μεταξύ ο τομεάρχης Ανάπτυξης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι «βλέπει την κρίση ως ευκαιρία για ιδιωτικοποιήσεις κερδοφόρων εταιρειών του δημοσίου που προσφέρουν κρίσιμες υπηρεσίες», τη στιγμή που «τέτοια προγράμματα έχουν παγώσει σε όλη την Ευρώπη, ακριβώς επειδή αναγνωρίζεται πλέον πόσο σημαντικό είναι να έχει το Δημόσιο τον έλεγχο βασικών υποδομών».
 
«Επί ΣΥΡΙΖΑ δείξαμε ότι μπορούν να υπάρξει εισροή άμεσων ξένων επενδύσεων σε τέτοιες επιχειρήσεις, όπως στην περίπτωση του ΑΔΜΗΕ» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης. «Αλλά με δημόσιο έλεγχο και οργανισμούς που έχουν ως ρόλο τη στήριξη της οικονομίας και της συνολικής ανασυγκρότησης της χώρας μας».
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 12:40