search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21
MENU CLOSE

ΣΥΡΙΖΑ: Το ΥΠΕΣ να δώσει στοιχεία, ποιοι είναι οι συνεργάτες των υπουργών και ποια είναι τα ΦΕΚ που τους ορίζουν

20.10.2020 15:11
ΣΥΡΙΖΑ για τη βόλτα Μητσοτάκη στην Πάρνηθα: Όσα τηλέφωνα και να πάρει στα κανάλια η ατομική αναισθησία του δεν καλύπτεται - Media

 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Εσωτερικών Κώστας Ζαχαριάδης ερωτηθείς από δημοσιογράφους σχετικά με δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για το επιτελείο συνεργατών του υφυπουργού εσωτερικών κ. Λιβάνιου, δήλωσε μεταξύ άλλων τα εξής: 

Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές αμφιλεγόμενων προσώπων από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη σε σημαντικές θέσεις ευθύνης προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες.

Το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στο παρελθόν, φέρεται να έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση και έχει τιμωρηθεί με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία.

Ο εν λόγω μάλιστα συνεργάτης του κ. Λιβάνιου δραστηριοποιείται σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου Εσωτερικών και εμφανίζεται άλλοτε ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος, χωρίς παράλληλα να υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού.

Για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση καλείται δια μέσω του αρμόδιου υπουργού να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση και να δώσει πειστικές απαντήσεις σε τρία απλά ερωτήματα:

·     Με ποια ακριβώς ιδιότητα βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών και ποιοι ήταν οι λόγοι της απόταξής του από την ΕΛ.ΑΣ.;

·     Βάση ποιας εμπειρίας κρίθηκε από την κυβέρνηση ως εμπειρογνώμονας στη διαχείριση άκρως σοβαρών ζητημάτων όπως η διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων;

·     Για ποιο λόγο δεν υπάρχει το ΦΕΚ του διορισμού;

Φαίνεται τελικά πως στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, του κ. Θεοδωρικάκου, του κ. Λιβάνιου η εξαπάτηση και η fake αριστεία αποτελούν κάποιου είδους προσόν που εκτιμάται ιδιαιτέρως.

Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, παρακολουθούν και ζητούν απαντήσεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 13:21