search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:17
MENU CLOSE

Υμηττός: Πολίτες καταγγέλλουν ότι η Πολεμική Αεροπορία χτίζει κατοικίες αξιωματικών σε ζώνη προστασίας του δάσους

21.10.2020 07:28
Υμηττός: Πολίτες καταγγέλλουν ότι η Πολεμική Αεροπορία χτίζει κατοικίες αξιωματικών σε ζώνη προστασίας του δάσους - Media

 

«Χτίζουν κατοικίες αξιωματικών σε στρατόπεδο στον Υμηττό; Τι οικοδομικές εργασίες γίνονται στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στον Βύρωνα;». Κρίσιμα ερωτήματα για το δάσος του Υμηττού και την προστασία του θέτουν οι Πολίτες του Βύρωνα που καταγγέλλουν ότι στο δάσος του Υμηττού- στη Β΄ Ζώνη Προστασίας όπου επιτρέπονται μόνο κοινωφελείς εγκαταστάσεις- σε μια έκταση 2.000 τετραγωνικών μέτρων, γίνονται εργασίες κατασκευής κτιρίων για αξιωματικούς της ΠΑ.

Όπως αναφέρουν στην καταγγελίας του ήδη από το 2009, είχαν ξεκινήσει την κατασκευή 36 κατοικιών μέσα στο χώρο του στρατοπέδου που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας, με τη… βούλα του ΓΕΑ. Ο Δήμος Βύρωνα τον Αύγουστο του 2009 με δήμαρχο τον κ. Χαρδαλιά Νίκο, σημερινό Υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, είχε πρωτοστατήσει ενάντια στην κατασκευή των κατοικιών μέσα στην καρδιά του Υμηττού. Έγιναν κινητοποιήσεις και οι εργασίες σταμάτησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες του politestouvirona.blogspot.com, το τελευταίο διάστημα έχουν αρχίσει να ξαναγίνονται οικοδομικές εργασίες για τις κατοικίες στο στρατόπεδο της Αεροπορίας στο Υμηττό στην περιοχή ΣΑΚΕΤΑ στο Βύρωνα. Το ερώτημα που τίθεται είναι εάν η πληροφορία ισχύει, με ποιανού απόφαση γίνονται οικοδομικές εργασίες και τι ακριβώς κτίζουν;

Ερώτηση στο Δήμαρχο Βύρωνα

Ο δημοτικός σύμβουλος της Ριζοσπαστικής Ενωτικής Κίνησης ΡΕΚ Βύρωνα κ. Τ. Μαυρόπουλος Τάσος με αφορμή την εν λόγω πληροφορία, για οικοδομικές εργασίες σε στρατόπεδο της αεροπορίας στον Υμηττό, κατέθεσε ερώτηση στο Δήμαρχο Βύρωνα, εάν είναι ενήμερη η δημοτική αρχή για τις εργασίες αυτές, τι πρόκειται να κατασκευαστεί και με ποιανού απόφαση εκτελούνται.

Κατάθεση ερώτησης της ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΕΝΩΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ ΒΥΡΩΝΑ για οικοδομικές εργασίες που εκτελούνται στο στρατόπεδο Σακέτα

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της ιστοσελίδας Πολίτες του Βύρωνα http://politestouvirona.blogspot.com/2020/10/blog-post_15.html, εκτελούνται οικοδομικές εργασίες στο χώρο του στρατοπέδου Σακέτα.

Τον Αύγουστο του 2009, πολίτες και συλλογικότητες του Βύρωνα, περιβαλλοντικές οργανώσεις και η τότε δημοτική αρχή, είχαν πρωτοστατήσει σε κινητοποιήσεις και κατάφεραν να σταματήσουν οι οικοδομικές εργασίες ανέγερσης των 36 κατοικιών στο συγκεκριμένο χώρο του στρατοπέδου, που προορίζονταν για τη φιλοξενία αξιωματικών της Πολεμικής Αεροπορίας.

Οι εργασίες αυτές σύμφωνα με το δημοσίευμα, άρχισαν να ξαναγίνονται.

Επειδή για την αναγκαιότητα της απομάκρυνσης των στρατιωτικών εγκαταστάσεων και χρήσεων καθώς και των οικοδομικών σκελετών που βρίσκονται στην Α΄ζώνη προστασίας του Υμηττού έχουν γίνει επανειλημμένα συζητήσεις στο δημοτικό συμβούλιο, γίνεται δε και σχετική αναφορά (κεφ. Π.2.3.1, σελ 22) στη μελέτη του Γ.Π.Σ. Βύρωνα που εγκρίθηκε με την 114/20 απόφαση, ρωτάμε τη δημοτική αρχή:

-Εάν είναι ενήμερη για τις εργασίες αυτές, τι πρόκειται να κατασκευαστεί και με ποιανού απόφαση εκτελούνται.

-Ποια η θέση του ΣΠΑΥ για το συγκεκριμένο θέμα;

-Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί η δημοτική αρχή προκειμένου να διασφαλίσει το δασικό χαρακτήρα και την Προστασία του Υμηττού;

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 22:16