search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:28
MENU CLOSE

ΚΚΕ: Πυρά στην κυβέρνηση για τη διαχείριση του δεύτερου κύματος της πανδημίας

Δημοσιεύτηκε στο ΠΟΝΤΙΚΙ

τεύχος 2148
22-10-2020
23.10.2020 03:00
kke-14.jpg

 

Με ανησυχία παρακολουθεί το ΚΚΕ τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων, καταλογίζοντας στην κυβέρνηση ευθύνες για το γεγονός ότι δεν προχωρά σε στήριξη και στελέχωση του δημόσιου συστήματος Υγείας, προσαρμόζει τα μέτρα προστασίας στους χώρους εργασίας στις ανάγκες των εργοδοτών αφήνοντας εκτεθειμένους τους εργαζόμενους και, τέλος, μεταθέτει τις ευθύνες της στην «ατομική» ευθύνη των πολιτών.
Στο χθεσινό του πρωτοσέλιδο ο «Ριζοσπάστης» κάνει λόγο για «κόφτη» σε ό,τι αφορά τις δημόσιες δαπάνες για την «ουσιαστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας, την άμεση πύκνωση των δρομολογίων στις αστικές συγκοινωνίες, την επιβολή και τη λήψη ουσιαστικών μέτρων προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, την εξασφάλιση όρων για την ασφαλή λειτουργία όλων των δομών Εκπαίδευσης κ.ο.κ». Αντιθέτως, αναφέρει, η κυβέρνηση κάνει οικονομία σε βάρος της υγείας του λαού, προσθέτει δε πως το δημόσιο σύστημα Υγείας, ξαναγίνεται «σύστημα της μιας νόσου» αφού προσαρμόζεται στις ανάγκες διαχείρισης του κορωνοϊού σε βάρος της αντιμετώπισης άλλων σοβαρών νόσων, τακτικών χειρουργείων κ.λπ.

Στην Κοζάνη, η οποία είναι η πρώτη περιοχή που ξαναμπαίνει σε καραντίνα ώς τις 29 του μήνα, η Επιτροπή Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ παραχώρησε προχτές (Τρίτη) συνέντευξη Τύπου, παρουσιάζοντας την κατάσταση όπως διαμορφώνεται στην περιοχή επτά μήνες μετά την πρώτη φάση της πανδημίας. Τα στελέχη του ΚΚΕ ανέφεραν μεταξύ άλλων πως από την άνοιξη δεν έχουν υπάρξει αξιοσημείωτες μεταβολές στην ενίσχυση του νοσοκομείου της Κοζάνης με νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενώ το νοσοκομείο παρουσιάζει πληρότητα 100%. Όπως επίσης σημείωσαν η κατάσταση που επικρατεί στους χώρους δουλειάς, με ευθύνη του κράτους και της εργοδοσίας, είναι εκρηκτική. Ενδεικτικά αναφέρθηκαν στη ΔΕΗ, όπου όπως είπαν «πλέον στους περισσότερους χώρους της ΔΕΗ έχουν εντοπιστεί κρούσματα», δηλαδή σε χώρους που «είναι οι πλέον μαζικοί, συγκεντρώνουν μεγάλο μέρος των εργαζομένων της περιοχής».

Στο μεταξύ, στο πλαίσιο της ψήφισης του νομοσχεδίου για την τροποποίηση της σύμβασης δωρεάς μεταξύ του Δημοσίου και του ιδρύματος «Αλ. Ωνάσης» την Τρίτη (περιέχονται διατάξεις για την πανδημία), ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ο ειδικός αγορητής Γιώργος Λαμπρούλης έθεσαν εκ νέου το αίτημα για αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης, ενώ κατηγόρησαν ουσιαστικά την κυβέρνηση ότι έχει ως βασικό σχεδιασμό την υποστελέχωση της δημόσιας υγείας με στόχο την εμπορευματοποίησή της και την παραχώρηση τομέων αυτής στην επιχειρηματική δράση.

Να αποσυρθεί ο πτωχευτικός
Στο μεταξύ, να αποσυρθεί ο νέος πτωχευτικός κώδικας, που προωθείται σήμερα προς ψήφιση στη Βουλή, ζητά ο Περισσός. Σύμφωνα με χθεσινή παρέμβαση της βουλευτή του ΚΚΕ Μαρίας Κομνηνάκα, ο πτωχευτικός κώδικας δεν παίρνει βελτιώσεις γι’ αυτό πρέπει να αποσυρθεί ώστε να προστατευθεί η πρώτη κατοικία για τα λαϊκά στρώματα και να απαγορευθούν οι κατασχέσεις και οι πλειστηριασμοί για τις λαϊκές οικογένειες.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 14:27