search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:01
MENU CLOSE

Εύκολο πατατομπούρεκο χωρίς φύλλο

23.10.2020 09:46
patates-boregi.jpg

 

Υλικά

7 μεσαίες πατάτες

2 αυγά

Λίγο λιγότερο από 1 κούπα αραβοσιτέλαιο

1 κούπα γιαούρτι

1 φακελάκι μπέϊκιν πάουντερ

1,5 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι

1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα

1-2 χούφτες ψιλοκομμένο άνιθο

1-2 χούφτες ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι

8-10 κουταλιές αλεύρι (η ζύμη δεν πρέπει να είναι σφικτή)

Εκτέλεση

Καθαρίστε τις πατάτες και κόψτε τις σε μικρούς κύβους . Δεν χρειάζονται βράσιμο αν κοπούν σε μικρά κομμάτια. Τοποθετήστε τις σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το γιαούρτι, το λάδι, τα μπαχαρικά, τα μυρωδικά και ανακατέψτε τα καλά. Προσθέστε σταδιακά και αναδεύοντας καλά, το αλεύρι και το μπέϊκιν πάουντερ και τέλος προσθέστε τα αυγά καλά χτυπημένα. Ανακατέψτε για μια τελευταία φορά και απλώστε το μίγμα ομοιόμορφα σε καλά λαδωμένο ταψάκι μεσαίου μεγέθους.

Ψήστε την πίτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180ο για 50-55 λεπτά μέχρι να ροδίσει, χωρίς να ανοίξετε την πόρτα του φούρνου ενδιάμεσα. Αφήστε να κρυώσει για 1 ώρα περίπου, κόψτε σε φέτες και σερβίρετε το κρύο ή χλιαρό!

 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 09:00