search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:22
MENU CLOSE

Kαστοριά- Lockdown: Έρημη πόλη με κλειστά καταστήματα και κατοίκους στα σπίτια (Photos/Video)

23.10.2020 10:52
Kαστοριά- Lockdown: Έρημη πόλη με κλειστά καταστήματα και κατοίκους στα σπίτια (Photos/Video) - Media

 

Πόλη-φάντασμα θυμίζει από σήμερα το πρωί η Καστοριά, μετά την επιβολή του lockdown,  αφού τα ολοένα και αυξανόμενα κρούσματα κορωνοϊού των τελευταίων ημερών επέβαλαν την σκηλρή αυτή απόφαση, Ο νομός είναι “κόκκινος” στον σχετικό χάρτη μαζί με την Κοζάνη.

Σε κεντρικά σημεία της πόλης υπάρχει περιορισμένη κίνηση από τους πολίτες και η κίνηση στους δρόμους της πόλης είναι εμφανώς μειωμένη. Καταστήματα και υπηρεσίες έχουν αναστείλει τη λειτουργία τους, όπως προβλέπεται από το επίπεδο συναγερμού κατηγορίας «4», ενώ ορισμένα καταστήματα εστίασης θα εξυπηρετούν μόνο με take away και delivery. 

1

3

Έλεγχοι στις εξόδους της πόλης

Οι έλεγχοι της αστυνομίας ξεκίνησαν από τις 06:00 το πρωί ώστε να τηρηθούν τα μέτρα απαγόρευσης μετακινήσεως εκτός των ορίων της Καστοριάς.

Περιπολικά της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καστοριάς βρίσκονται σε όλους τις εισόδους-εξόδους κατά μήκος της Εγνατίας Οδού και δεν επιτρέπουν σε κανένα όχημα να εξέλθει, εκτός εάν οι επιβάτες διαθέτουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά που να επιτρέπουν την μετακίνηση τους, όπως λόγοι υγείας ή εργασίας.

Μήνυμα του 112

Μήνυμα στους κατοίκους της Καστοριάς έστειλε η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας μέσω του 112, λίγες μόλις ώρες μετά την εφαρμογή του τοπικού lockdown λόγω κορονοϊού. «Φοράτε υποχρεωτικά μάσκα! Κρατάτε αποστάσεις! Πλένετε τα χέρια σας», αναφέρεται χαρακτηριστικά στο μήνυμα του 112.

4

Notam της ΥΠΑ για τις πτήσεις από και προς την πόλη

Αεροπορική οδηγία (NOTAM) που αφορά περιορισμούς επιβατικών πτήσεων από και προς το αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης», εξέδωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Η νέα NOTAM, θα έχει ισχύ από σήμερα Παρασκευή 23 Οκτωβρίου έως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 4 Νοεμβρίου 2020.

Ειδικότερα, θα επιτρέπονται μόνο οι αναχωρήσεις για πτήσεις επιστροφής αεροσκάφους με το πλήρωμά του (ferry flights). Από τους περιορισμούς πτήσεων στο αεροδρόμιο Καστοριάς «Αριστοτέλης» ισχύουν οι ακόλουθες εξαιρέσεις:

*Πτήσεις με επιβάτες διαμετακόμισης (Passengers in transit)

* Πληρώματα και επιβάτες των εξής πτήσεων: οι κρατικές (state flights), οι υγειονομικού ενδιαφέροντος (sanitary flights), οι ανθρωπιστικού ενδιαφέροντος (humanitarian flights), οι πτήσεις που αναφέρουν ότι βρρίσκονται σε επικίνδυνη κατάσταση (emergency flights) και οι στρατιωτικές πτήσεις (Military flights).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 18:20