search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:45
MENU CLOSE

Χειρόγραφα από ομιλίες του Χίτλερ «έπιασαν» δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε δημοπρασία – Ανησυχία εβραϊκών ομάδων

23.10.2020 13:47
Ο Αδόλφος Χίτλερ ζει και μόλις εξελέγη στη Ναμίμπια (Photo) - Media

 

Ο οίκος δημοπρασιών Hermann Historica υπερασπίστηκε την πώληση των χειρογράφων, τα οποία χρονολογούνται στο σύνολό τους πριν από το ξέσπασμα του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, λέγοντας ότι ήταν ιστορικής σημασίας και ανήκουν σε κάποιο μουσείο.

Οι χειρόγραφες ομιλίες του ναζί δικτάτορα Αδόλφου Χίτλερ πουλήθηκαν σε δημοπρασία στο Μόναχο της Γερμανίας, παρά τις ανησυχίες που εκφράστηκαν από εβραϊκές ομάδες, ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να ενθαρρύνει τους νεοναζί.

Όλα τα έγγραφα πουλήθηκαν σε ανώνυμους πλειοδότες για πολύ παραπάνω από τις αρχικές τους τιμές, σύμφωνα με τον Independent.

Ένα χειρόγραφο εννέα σελίδων από τον Χίτλερ που αποτελεί την ομιλία του σε νέους στρατιωτικούς αξιωματικούς στο Βερολίνο το 1939 -περίπου οκτώ μήνες πριν από την έναρξη του Β ‘Παγκοσμίου Πολέμου- έφτασε την κορυφαία τιμή των 34.000 ευρώ (40.300 δολάρια).

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:43