search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:53
MENU CLOSE

Χαρίτσης για περιβαλλοντική πολιτική: Ό,τι δεν κατάφεραν να επιβάλουν οι θεσμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται τώρα από τη ΝΔ

27.10.2020 15:44
Χαρίτσης για περιβαλλοντική πολιτική: Ό,τι δεν κατάφεραν να επιβάλουν οι θεσμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται τώρα από τη ΝΔ - Media

 

«Ένα παραγωγικό μοντέλο υποβάθμισης του περιβάλλοντος είναι το “αναπτυξιακό” όραμα της κυβέρνησης», τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας: «Ό,τι δεν κατάφεραν να επιβάλουν οι θεσμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται τώρα από τη Ν.Δ.».

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση: 

Με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης που καταργούν τους βαθμούς όχλησης, επιτρέποντας ουσιαστικά την χωρίς κανόνες εγκατάσταση ρυπογόνων μονάδων, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αίτημα που επιχειρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να επιβληθεί δια των θεσμών αλλά προσέκρουσε στην σθεναρή αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ΚΥΑ που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση αυτού του αντιπεριβαλλοντικού και αντιπαραγωγικού εντέλει σχεδίου ξεκινώντας από την Αττική. Αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της ήδη επιβαρυμένης περιβαλλοντικά μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας και με εμφανή την έλλειψη έστω και στοιχειώδους αντίληψης, πολλώ δε μάλλον στρατηγικής, στην κατεύθυνση μιας ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην υλοποίηση του οράματός της για ένα παραγωγικό μοντέλο χωρίς σχεδιασμό, που βασίζεται στην άνευ όρων εκμετάλλευση και υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Με γνώμονα όχι την ανάπτυξη υγιούς παραγωγικής δραστηριότητας με προστασία του δημοσίου συμφέροντος, αλλά τα κέρδη των λίγων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 13:53