03/12/2020 02:35:09

Χαρίτσης για περιβαλλοντική πολιτική: Ό,τι δεν κατάφεραν να επιβάλουν οι θεσμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται τώρα από τη ΝΔ

Χαρίτσης για περιβαλλοντική πολιτική: Ό,τι δεν κατάφεραν να επιβάλουν οι θεσμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται τώρα από τη ΝΔ - Media

 

«Ένα παραγωγικό μοντέλο υποβάθμισης του περιβάλλοντος είναι το "αναπτυξιακό" όραμα της κυβέρνησης», τονίζει ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Χαρίτσης, επισημαίνοντας: «Ό,τι δεν κατάφεραν να επιβάλουν οι θεσμοί στον ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιείται τώρα από τη Ν.Δ.».

Ολόκληρη η δήλωση του τομεάρχη Ανάπτυξης και Επενδύσεων της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ –Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση: 

Με τις πρόσφατες νομοθετικές ρυθμίσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης που καταργούν τους βαθμούς όχλησης, επιτρέποντας ουσιαστικά την χωρίς κανόνες εγκατάσταση ρυπογόνων μονάδων, ικανοποιείται ένα πάγιο αίτημα μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων. Αίτημα που επιχειρήθηκε τα προηγούμενα χρόνια να επιβληθεί δια των θεσμών αλλά προσέκρουσε στην σθεναρή αντίδραση της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την ΚΥΑ που εκδόθηκε πριν από λίγες μέρες, η κυβέρνηση προχωρά στην υλοποίηση αυτού του αντιπεριβαλλοντικού και αντιπαραγωγικού εντέλει σχεδίου ξεκινώντας από την Αττική. Αδιαφορώντας για την ποιότητα ζωής και την υγεία των κατοίκων της ήδη επιβαρυμένης περιβαλλοντικά μεγαλύτερης περιφέρειας της χώρας και με εμφανή την έλλειψη έστω και στοιχειώδους αντίληψης, πολλώ δε μάλλον στρατηγικής, στην κατεύθυνση μιας ισόρροπης περιφερειακής ανάπτυξης.

Η κυβέρνηση προχωρά ένα βήμα παραπέρα στην υλοποίηση του οράματός της για ένα παραγωγικό μοντέλο χωρίς σχεδιασμό, που βασίζεται στην άνευ όρων εκμετάλλευση και υποβάθμιση του φυσικού και οικιστικού περιβάλλοντος. Με γνώμονα όχι την ανάπτυξη υγιούς παραγωγικής δραστηριότητας με προστασία του δημοσίου συμφέροντος, αλλά τα κέρδη των λίγων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.