search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 05:47
MENU CLOSE

Θεσσαλονίκη-Σέρρες: Lockdown για 14 ημέρες ανακοίνωσε ο Πέτσας – Ποιες ώρες επανέρχεται το sms (Photos/Video)

02.11.2020 10:23
Θεσσαλονίκη-Σέρρες: Lockdown για 14 ημέρες ανακοίνωσε ο Πέτσας - Ποιες ώρες επανέρχεται το sms (Photos/Video) - Media

 

Σε τοπικό lockdown τίθενται από αύριο στις 6 το πρωί η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Το lockdown θα έχει ισχύ για 14 ημέρες.

Τα σχολεία όλων των βαθμίδων θα παραμείνουν ανοιχτά και θα λειτουργούν με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

Επανέρχεται η ανάγκη αποστολής SMS για τις μετακινήσεις των πολιτών στις εν λόγω περιοχές

Από τις 9 το βράδυ έως και τις 5 το πρωί, μετακινήσεις επιτρέπονται μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Αναστέλλονται από αύριο οι εσωτερικές και μη πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονίας.

Εκτός ελέγχου

Δραματική είναι η κατάσταση στο υγειονομικό πεδίο στην πόλη της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα στο νομό καθώς τα κρούσματα αυξάνονται διαρκώς, είναι πλέον χιλιάδες ενεργά, και η πολιτική ηγεσία του υπουργείο Υγείας αλλά και η δημοτική αρχή φέρονται αποφασισμένες να επιβάλλουν γενικό lockdown.

Νωρίτερα ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας σε δηλώσεις του έξω από το νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ.είχε δηλώσει πως θα εισηγηθεί «την λήψη μέτρων έτσι ώστε να περιοριστεί ο κορωνοϊός στη Θεσσαλονίκη».

«Δυστυχώς κάποιοι λίγοι διακινδύνευσαν και διακινδυνεύουν άμεσα την ζωή και την υγεία όλων», σημείωσε ο υπουργός Υγείας.

«Η επιδημία του κορωνοϊού εξαπλώνεται με ταχύτατους ρυθμούς στη Θεσσαλονίκη», σημείωσε ο ίδιος και πρόσθεσε:

«Η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα. Η κυβέρνηση χτύπησε πολλά καμπανάκια κινδύνου νωρίς. Κάποιοι δεν άκουσαν. Είμαστε υποχρεωμένοι να περιορίσουμε την διασπορά του κορωνοϊού και να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

Ζέρβας: Είμαστε σε πόλεμο

Το πρωί της Δευτέρας ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, προανήγγειλε νέα αυστηρότερα μέτρα για την πόλη σε πρώτη φάση, που περιλαμβάνουν απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 8 ή τις 9 η ώρα το βράδυ και απαγόρευση μετακινήσεων εκτός του νομού. Παράλληλα, εκτίμηση του δημάρχου είναι ότι «δε θα γλιτώσουμε το καθολικό lockdown».

«Είμαστε σε έναν πόλεμο αυτή τη στιγμή και πρέπει σήμερα να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το κακό. Τα μέτρα που έχουν ληφθεί, θέλουν χρόνο μέχρι να αρχίσουν να αποδίδουν, ωστόσο δεδομένου του τεράστιου αριθμού κρουσμάτων θα χρειαστεί να πάρουμε και πιο αυστηρά μέτρα. Ήδη έχω εισηγηθεί απαγόρευση κυκλοφορίας νωρίτερα στις 8-9 το βράδυ, αλλά και απαγόρευση μετακινήσεων μέσα κι έξω από τον νομό. Δεν είναι καθολικό lockdown, το λιανεμπόριο θα είναι ανοιχτό, οι υπηρεσίες ανοιχτές, δε θα απαιτούνται SMS για την κυκλοφορία», δήλωσε ο Δ. Ζέρβας στον ΣΚΑΪ.

Κακή επιδημιολογική εικόνα

Σύμφωνα με πληροφορίες , η επιδημιολογική εικόνα της Θεσσαλονίκης αναγκάζει την Κυβέρνηση να προχωρήσει στη λήψη της απόφασης για γενικό lockdown.

Η επιτροπή των λοιμωξιολόγων έκρουσε χθες τον κώδωνα του κινδύνου τονίζοντας ότι αν δεν ληφθούν πιο δραστικά μέτρα υπάρχει ορατός κίνδυνος υπερφόρτωσης των νοσοκομείων.

Η απόφαση για καθολικό lockdown καθώς και το περιεχόμενο των νέων μέτρων αναμένεται να ανακοινωθούν εντός της ημέρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 04:28