search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Με αυτό το έγγραφο θα μετακινούνται οι μαθητές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες (Photos)

03.11.2020 17:47
Κορωνοϊός: Με αυτό το έγγραφο θα μετακινούνται οι μαθητές σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες (Photos) - Media

 

Σε εφαρμογή τέθηκαν από σήμερα, Τρίτη 3 Νοεμβρίου, σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες, τα μέτρα που αφορούν στη μετακίνηση των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, αλλά και των γονέων που τυχόν τους συνοδεύουν, από και προς το σχολείο. Ποιο είναι το έγγραφο που πρέπει να συμπληρωθεί – Οδηγίες.

Για την υποχρέωση τήρησης της διαδικασίας έκδοσης βεβαίωσης κυκλοφορίας ανήλικου/ης, μαθητή/τριας, ενημερώθηκαν σήμερα ο γονείς μαθητών σχολείων της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στις Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών, όπου ισχύουν τα μέτρα κατάστασης επιπέδου Γ` (Συναγερμού) με βάση και τον νέο υγειονομικό χάρτη για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα, τα σχολεία με ανακοινώσεις τους και email που στάλθηκαν στους γονείς, ενημερώνουν για το ότι πρέπει να εκδοθούν οι βεβαιώσεις κυκλοφορίας, ώστε να είναι διαθέσιμες σε περίπτωση ελέγχου, όπως αναφέρει το grtimes.gr.

Συγκεκριμένα, το έγγραφο που καλούνται να συμπληρώσουν οι γονείς, είναι το παρακάτω και σε αυτό, εκτός από τα στοιχεία του μαθητή και τη διεύθυνση κατοικίας, πρέπει να αναγράφεται η διεύθυνση του σχολείου αλλά και οι ώρες που το παιδί συνήθως μετακινείται από και προς αυτό. Το έγγραφο θα παραδίδεται στο σχολείο προκειμένου να θεωρηθεί από τη Διεύθυνση πριν τη χρήση του.

Για τη συμπλήρωση του εντύπου το οποίο μπορείτε να κατεβάσετε από το forma.gov.gr (δείτε και παρακάτω) δίνονται και οδηγίες:

Να σημειωθεί πως οι γονείς που συνοδεύουν τα παιδιά στο σχολείο (μόνο ένας γονέας υποχρεωτικά) πρέπει να στέλνει sms στο 13033 με την επιλογή 4, η οποία είναι για: Μετάβαση για παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη. Μεταφορά από και προς τον τόπο εργασίας συζύγου ή συγγενούς πρώτου βαθμού, εφόσον υφίσταται σχετική ανάγκη. Μεταφορά ανηλίκου από και προς σχολική μονάδα [SMS – Επιλογή 4]

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 19:17