search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23
MENU CLOSE

«Σεβόμαστε βαθιά το Ισλάμ», λέει τώρα ο Γάλλος ΥΠΕΞ

08.11.2020 19:58
Αίγυπτος: Ο κορωνοϊός «χτύπησε» τον κυβερνήτη της Αλεξάνδρειας - Media

 

Στη «σκιά» των δηλώσεων του Γάλλου Προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν για το Ισλάμ που προκάλεσαν αντιδράσεις γενικότερα από τον μουσουλμανικό κόσμο και στη Χώρα του Νείλου, ο Γάλλος Υπουργός Εξωτερικών Ζαν Υβ Λε Ντριάν πραγματοποίησε σήμερα επίσημα επίσκεψη στο Κάιρο, όπου έγινε δεκτός από τον Αιγύπτιο ομόλογό του Σάμεχ Σούκρι.

Κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου των επικεφαλής της διπλωματίας των δύο χωρών, ο Γάλλος ΥΠΕΞ τόνισε τον «βαθύ σεβασμό» της Γαλλίας για το Ισλάμ.

Από την πλευρά του, ο Αιγύπτιος Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι οι πρόσφατες τρομοκρατικές ενέργειες στη Γαλλία στοχεύουν στην αποσταθεροποίηση και την επίτευξη πολιτικών στόχων, τονίζοντας ότι τέτοιες επιθέσεις δεν έχουν δεσμούς με το Ισλάμ ως θρησκεία.

Παράλληλα, οι δύο ΥΠΕΞ μίλησαν για το θέμα της Λιβύης, για την οποία ο Σάμεχ Σούκρι τόνισε ότι η θέση της Αιγύπτου παρέμεινε αναλλοίωτη από την αρχή της κρίσης στη Λιβύη, θέμα για το οποίο η Αίγυπτος συνεχίζει να βρίσκεται σε συντονισμό με τη Γαλλία για την εκπλήρωση των συμφερόντων του λαού της Λιβύης, με τον Γάλλο ομόλογό του να επισημαίνει ότι «δεν υπάρχει στρατιωτική λύση για την κρίση στη Λιβύη».

Τέλος, οι δύο Υπουργοί Εξωτερικών ρωτήθηκαν επίσης για την εκλογή του Τζο Μπάιντεν ως νέου Προέδρου των ΗΠΑ. Ο Αιγύπτιος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι στρατηγικός εταίρος για την Αίγυπτο και ότι οι σχέσεις τους καλύπτουν όλα τα ζητήματα και τις περιφερειακές προκλήσεις και ότι τέτοιες σχέσεις θα συνεχιστούν. Ο Γάλλος ομόλογός του τόνισε ότι η χώρα του θα συνεχίσει να βρίσκεται σε συντονισμό με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση σε διεθνή θέματα και για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:23