search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34
MENU CLOSE

Καιρός: Νέα επιδείνωση – Καταιγίδες, ισχυροί άνεμοι και χαλάζι (Χάρτες)

09.11.2020 10:02
Αρναούτογλου: Μεγαλώνει η πιθανότητα για επεισόδιο αιφνίδιας στρατοσφαιρικής θέρμανσης τον Ιανουάριο (Photo) - Media

 

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός σήμερα, Δευτέρα από αργά το απόγευμα με καταιγίδες οι οποίες θα συνοδεύονται κατά τόπους από θυελλώδεις ανέμους και πιθανώς χαλαζοπτώσεις.

Τα έντονα καιρικά φαινόμενα θα επηρεάσουν, κατά τις βραδινές ώρες, τις νοτιότερες περιοχές των Δωδεκανήσων (κυρίως την Κάσο και την Κάρπαθο), ενώ εξασθένηση της κακοκαιρίας θα αναμένουμε από την Τετάρτη.

Άστατος ο καιρός και στην Κρήτη

Σύμφωνα με το meteo, η ατμοσφαιρική διαταραχή που συνοδεύει το βαρομετρικό χαμηλό στις ακτές της Αφρικής, αναμένεται από τις μεσημεριανές ώρες της Δευτέρας να επιδεινώσει εκ νέου τον καιρό στην Κρήτη, με ισχυρές βροχοπτώσεις που θα διαρκέσουν έως το βράδυ της Τρίτης.

Τόσο η διάρκεια όσο και η ένταση των βροχοπτώσεων σε συνδυασμό με το ήδη κορεσμένο έδαφος (κυρίως στα ανατολικά τμήματα του νησιού), αυξάνουν σημαντικά την πιθανότητα να σημειωθούν πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα εκτιμώμενα αθροιστικά ύψη βροχόπτωσης στην Κρήτη

Παράλληλα, οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα ενισχυθούν, φθάνοντας την Τρίτη και την Τετάρτη τα 7 και 8 μποφόρ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26.04.2024 00:34