search
ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 02:43
MENU CLOSE

Στο «σφυρί» το όπλο του 007 Σον Κόνερι – Η τιμή του μπορεί να αγγίξει και τα 200.000 δολάρια

10.11.2020 06:59
Στο «σφυρί» το όπλο του 007 Σον Κόνερι - Η τιμή του μπορεί να αγγίξει και τα 200.000 δολάρια  - Media

 

Το πιστόλι που χρησιμοποιούσε ο Σον Κόνερι στην πρώτη ταινία του Τζέιμς Μποντ είναι ο πρωταγωνιστής των εκθεμάτων που βγαίνουν στο «σφυρί», σε μια δημοπρασία στο Χόλυγουντ, τον επόμενο μήνα.

Το ημιαυτόματο Walther PP gun, το οποίο μαζί με το μικρότερο μοντέλο του PPK, αποτέλεσε μία από τις γνωστότερες εικόνες της ταινίας. Όπως αναφέρεται στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, η τιμή του αναμένεται να ανέλθει μεταξύ 150.000 – 200.000 δολαρίων στη δημοπρασία του Julien’s Auctions στο Μπέβερλι Χιλς την 6η Δεκεμβρίου, ανέφερε σήμερα ο οίκος δημοπρασιών.

Το όπλο το χρησιμοποιούσε ο Κόνερι, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, στην ταινία «Dr. No» το 1962.

Ο Σον Κόνερι ενσάρκωσε πρώτος τον διάσημο Βρετανό πράκτορα στη μεγάλη οθόνη. «Η σιλουέτα του 007 να κρατάει αυτό το όπλο αναδείχθηκε στην πιο εμβληματική εικόνα των ταινιών του Τζέιμς Μποντ και σε μία από τις πλέον αναγνωρίσιμες αναφορές της ποπ κουλτούρας, όλων των εποχών», εξήγησε ο Μάρτιν Νόλαν, ο εκτελεστικός διευθυντής του οίκου Julien’s Auctions.

Το πιστόλι είναι το κορυφαίο έκθεμα από τα συνολικά 500 αντικείμενα με αναμνηστικά από το Χόλυγουντ που θα δημοπρατηθούν, μεταξύ άλλων το κράνος που φόραγε ο Τομ Κρουζ στο «Top Gun» και το πρώτο φόρεμα που φόρεσε η πρώην Πρώτη Κυρία Μισέλ Ομπάμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 09.05.2024 01:48